Hlavní obsah

West Ham - Swansea 1:4Swansea ukončila bodovou sérii Kladivářů

Londýn

Fotbalisté Swansea porazili v rámci 37. kola anglické Premier League domácí West Ham 4:1 a na hřišti londýnského klubu uspěli poprvé od roku 1956. Kladivářům tak skončila desetizápasová série bez porážky a zkomplikovali si boj o páté místo s Manchesterem United.

Článek

Labutě působily úvodní minuty pasivně a West Ham potvrzoval, že se mu v probíhajícím ročníku nesmírně daří. Ve 25. minutě, kdy skóre otevřel Routledge, však nastal zlom. Obránce Naughton našel ve vápně neobsazeného jednatřicetiletého záložníka, který bez potíží překonal gólmana Randolpha. O chvilku později skvěle nacentroval Kinglsey a André Ayew se ideálně položil do stříleného centru a domácí brankář lovil míč ze sítě po druhé.

Záhy po změně stran zvýšil po ideálním centru Barrowa na 3:0 Korejec Ki. Šokovaní Kladiváři se snažili vývoj utkání zvrátit a snížit se jim podařilo až v 68. minutě. Po zmatcích před brankou Fabianského si balón do vlastní sítě vstřelil Kingley. Hráči Swansea po inkasovaném gólu stejně nepolevili a nesnažili se výsledek ukopat. V nastavení završil na konečných 4:1 Gomis po spolupráci s Ayewem. Swansea se na pátý pokus dočkala výhry na venkovním hřišti.

Anglická fotbalová liga - 37. kolo:
West Ham United - Swansea 1:4 (68. vlastní Kingsley - 25. Routledge, 31. Ayew, 51. Ki Sung-Yong, 90.+3)

Reklama

Související témata: