Hlavní obsah

Sunderland - Chelsea 3:2Černé kočky přehrály Chelsea a drží naději na záchranu

Sunderland

Fotbalisté Sunderlandu otočili v rámci 37. kola anglické Premier League duel s Chelsea a zvítězili na svém stadiónu 3:2. Černé kočky si tak připsaly důležité body v boji o záchranu a posunuly se na 17. místo, které zaručuje setrvání v soutěži.

Článek

Již v 10. minutě se do zakončení dostal Willian, brankář Mannone však proti střele dobře zakročil. Po čtvrt hodině se Blues radovali ze vstřeleného gólu. Diego Costa si naběhl do pokutového území a přesnou ranou nedal Mannonemu šanciu. Ve 26. minutě mohlo být srovnáno, jenže Defoeovu hlavičku vyškrábl gólman Courtois.

Černé kočky se nadále tlačily do vápna soupeře, ale obrana Blues s klidem odolávala. Až v závěru poločasu se domácí prosadili zásluhou Wahbi Khazriho, jenž propálil z hranice vápna vše, co mu stálo v cestě. Ve třetí minutě natavení našel Azpilicueta Nemanju Matiče a ten po druhé rozvlnil síť za zády brankáře Sunderlandu.

Druhý poločas přinesl nejprve šance Španěla Costy, ale gólman Mannone byl vždy na správném místě. Domácí byli střelecky aktivnější a v 67. minutě zásluhou Boriniho srovnali účet zápasu. O dvě minuty později už jásal celý stadión, neboť Sunderland otočil skóre. Jermain Defoe se dostal ve vápně k dorážce a pohotově dorazil míč za bezmocného Courtoise. V závěrečném nastavení se ještě nechal vykartovat Terry a podtrhl nepovedený poločas londýnského celku

Anglická fotbalová liga - 37. kolo:
Sunderland - Chelsea 3:2 (41. Khazri, 67. Borini, 70. Defoe - 15. Costa, 45.+3 Matič)

Reklama

Související témata: