Hlavní obsah

Tottenham - Southampton 1:2Saints po 12 letech dobyli stadión Tottenhamu

Londýn

Fotbalisté Southamptonu porazili na White Hart Lane v rámci 37. kola Premier League domácí Tottenham 2:1 a poprvé od září 2003 si zde připsali tři body. Hosté tak Kohoutům ukončili osmi zápasovou sérii bez porážky.

Článek

Spurs vstoupili do utkání velmi aktivně a po čtvrthodině gólman Southamptonu inkasoval. Korejec Son Hung-min po individuální akci ve vápně obešel Forstera i s několika soupeři a chladnokrevně zakončil do zcela odkryté brány. Poté se do hry dostali rovněž hosté. Záložník ve 31. minutě předložil balón pro Stevena Davise, který z první Llorise prostřelil a srovnal na 1:1.

Po přestávce se útočilo na obě strany. V 54. minutě si Long našel volný prostor před brankou soupeře, ale hlavičku poslal trestuhodně mimo tři tyče. O dvacet minut později hosté z nenápadné akce otočili vývoj utkání. Irský záložník Davis si narazil na hranici vápna s Tadičem a přesnou střelou k tyči vstřelil svůj druhý gól v utkání. Chorvatský záložník si připsal 14. asistenci v ročníku. Koemanovi svěřenci si závěr zápasu už pohlídali a vyrovnali nejlepší bodový počin v historii klubu z minulé sezóny.

Anglická fotbalová liga - 37. kolo:
Tottenham - Southampton 1:2 (16. Son Hung-min - 31. a 72. Davis)

Reklama

Související témata: