Hlavní obsah

Manchester City - Arsenal 2:2Kanonýři po remíze se City udrželi třetí příčku

Manchester

Fotbalisté Arsenalu uhráli v rámci 37. kola Premier League na Etihad Stadium cennou remízu 2:2 proti Manchesteru City a v přímém souboji o třetí místo zaručující účast v základní skupině Ligy mistrů udrželi tříbodový náskok. Derniéru před domácími fanoušky zažil loučící se trenér Pellegrini.

Článek

Citizens od začátku hýřili aktivitou a první velkou šanci přetavili v úvodní branku. V 8. minutě se Agüero uvolnil a přesnou střelou k tyči otevřel skóre utkání. Záhy však bylo srovnáno. Po rohovém kopu se do míče hlavou opřel Giroud a překonal Harta. V závěru půle domácí zamkli soupeře a nepustili ho k balónu, jenže Čechovu branku příliš neohrozili.

Po změně stran ofenzivní hra pokračovala. V 51. minutě rozjásal fanoušky na Etihad Stadium Belgičan De Bruyne, jenž se prodral až k vápnu a prostřelil bezmocného Čecha. Po hodině hry zahrozili opět hosté. Walcott ještě nevyrovnal, ale v 68. minutě se dostal do palebné pozici na hranici vápna Alexis Sánchez a vyrovnal na 2:2. Ke konci zápasu přišel opět velký tlak Manchesteru, ovšem Bony trefil pouze břevno.

Anglická fotbalová liga - 37. kolo:
Manchester City - Arsenal 2:2 (8. Agüero, 51. De Bruyne - 10. Giroud, 68. Sánchez)

Reklama

Související témata: