Hlavní obsah

Liverpool - Watford 2:0Liverpool přehrál Watford

Liverpool

Fotbalisté Liverpoolu s přehledem porazili na vlastním stadiónu Watford 2:0 a příbližili se sedmému West Hamu na rozdíl jednoho bodu. Na šestý Southampton ztrácí body dva.

Článek

Německý trenér Jürgen Klopp udělal před finálovým utkáním Evropské ligy několik změn v sestavě. Jen na lavičce zůstali ofenzivní hvězdy Firmino či Sturridge. Reds od začátku kontrolovali hru a postupně si vytvářeli šance ke skórování. Po půl hodině o sobě dali vědět i hosté, Abdiho dorážku však na poslední chvílí zablokovali bránící hráči. Ve 35. minutě propukla na Anfield Road radost. Benteke našel na hranici pokutového území Joea Allena, který pohotově překonal gólmana Gomese.

Po přestávce mohl vyrovnat nejlepší střelec Sršňů Ighalo, jenže nezakončil podle svých představ, čímž Mignoletovi práci velmi zjednodušil. Domácí měli nadále zápas pod kontrolou a v 76. minutě zpečetil výsledek na konečných 2:0 z hranice vápna křižnou střelou Firmino. Liverpool tak po čtvrtečním postupu do finále Evropské ligy uspěl proti nevyzpytatelnému Watfordu a dotírá na příčky zaručující evropské poháry.

Anglická fotbalová liga - 37. kolo:
Liverpool - Watford 2:0 (35. Allen, 76. Firmino)

Reklama

Související témata: