Hlavní obsah

Spravil jsem si chuť, raduje se Kalas. Přes nejasný osud

Middlesbrough

Užívá si pocity euforie z postupu mezi anglickou fotbalovou elitu. Zároveň ale obránce Tomáš Kalas s napětím vyhlíží letní měsíce, kdy se rozhodne o jeho dalším osudu. Poslední rok a půl strávil v dresu FC Middlesbrough. Jestli si ale za klub zahraje i Premier League, netuší. Hostování mu skončilo a stále patří Chelsea.

Foto: Facebook

Tomáš Kalas v dresu Middlesbrough.

Článek

„Napětí bylo před víkendovým zápasem s Brightonem veliké. Ale byli jsme lepší a hlavně jsme hráli doma, kde jsme za celou sezónu prohráli jen dvakrát," ohlížel se olomoucký odchovanec za naplněním postupové mise, k níž stačila remíza 1:1.

Middlesbrough dokázalo vybojovat druhou příčku garantující přímý skok o soutěž výš. Kalas si oslavy užíval z pozice náhradníka. Od poloviny dubna totiž jen paběrkoval.

Na lavičce byl zklamaný

„Na mém místě hrál Ayala, což je nejlepší stoper v lize. A trenér podle všeho nechtěl nasazovat pravonohého stopera na levou stranu středové dvojice. Když byl zraněný, tak jsem odehrál dobré zápasy. Dvakrát ze tří duelů jsme neinkasovali. Když jsem pak zůstal na lavičce, byl jsem zklamaný," netají Kalas.

Za rok a půl v Middlesbrough naskočil do 47 utkání. „Rozhodně jsem si spravil chuť, protože osmnáct měsíců předcházejících mému působení tady bylo hodně špatných. Za Chelsea a Kolín nad Rýnem jsem naskočil jen do dvou zápasů," vrací se Kalas ke štacím v Londýně a německé bundeslize.

Jaká budoucnost ho čeká, však netuší. „Záležet bude na požadavcích Chelsea," krčí rameny dvaadvacetiletý obránce, který patří i do širšího kádru české reprezentace. Naději na nominaci pro nadcházející ME ve Francii si ale nedělá. „Trenér jasně říkal, že pozve hráče, kteří budou pravidelně nastupovat. Mně se jaro moc nepovedlo."

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články