Hlavní obsah

Arsenal - Aston Villa 4:0Rosický se loučil, Giroud zářil. Arsenal skončil v Premier League druhý

Londýn

Fotbalisté Arsenalu s Petrem Čechem v brance nedopustili v závěrečném 38. kole Premier League žádné překvapení a před domácím publikem porazili poslední Aston Villu 4:0. Hattrickem se blýskl francouzský útočník Olivier Giroud. Gunners po zaváhání Tottenhamu skončili v letošním ročníku anglické ligy druzí. Před začátkem zápasu se Kanonýři rozloučili se záložníkem Tomášem Rosickým, který byl za desetileté působení v klubu obdarován stříbrnou soškou kanónu.

Článek

Už v 5. minutě načechral zleva balón do pokutového území Monreal a Giroud hlavou poslal favorita do vedení. Gunners toužili po uklidňujícím druhém zásahu, toho se ale fandové dočkali až v 78. minutě. Giroud se natlačil před obránce a tvrdou ranou překonal gólmana Bunna podruhé.

Čistý hattrick pak Giroud završil o dvě minuty později, kdy zužitkoval parádní přihrávku Bellerina. Triumf londýnského celku stvrdil ještě v nastaveném čase Arteta, který se stejně jako Rosický loučil s Arsenalem.

Jeho dělovka sice orazítkovala břevno, odražený míč si však srazil za svá záda gólman Bunn.

Arsenal se po porážce Tottenhamu v Newcastlu (1:5) posunul na druhou pozici a v příštím ročníku si zahraje v milionářské Lize mistrů. Sestupující Villans čekají v nové sezóně souboje v Championship.

Anglická Premier League - 38. kolo:
Arsenal - Aston Villa 4:0 (5., 78. a 80. Giroud, 90.+2 vlastní Bunn).

Reklama