Hlavní obsah

Mourinho byl oficiálně uveden jako trenér Manchesteru United

Manchester
Aktualizováno

Portugalský fotbalový trenér José Mourinho se v pátek stal oficiálně novým manažerem Manchesteru United. Věhlasný kouč nahradil na Old Trafford Louise van Gaala a na ostrovech si tak vyzkouší jiné angažmá, než v Chelsea. Třiapadesátiletý Mourinho podepsal s Rudými ďábly tříletou smlouvu s roční opcí.

Foto: Toby Melville, Reuters

José Mourinho už podepisuje dresy Manchesteru United.

Článek

Nizozemec Van Gaal byl v pondělí, pouhé dva dny po triumfu United v FA Cupu, zbaven funkce. V Manchesteru se už dlouho spekulovalo o Mourinhově příchodu, jednání se však táhla až do konce pracovního týdne. V pátek už Portugalec pózoval s červeným dresem.

„Je to pro mě velká čest působit v Manchesteru United, protože má kouzlo a šarm jako žádný jiný klub na světě," řekl Mourinho. „José je nejlepší trenér v dnešním fotbale. Vyhrál trofeje po celé Evropě a samozřejmě dobře zná i Anglii, když zde získal tři mistrovské tituly," uvedl v prohlášení výkonný místopředseda United Ed Woodward.

Pro portugalského kouče jde o druhé angažmá v Premier League. Za sebou má dvě působení v Chelsea, kterou loni dovedl k titulu a ligu s ní vyhrál už v letech 2005 a 2006. Nejvyšší soutěž Mourinho ovládl také s Realem Madrid, s Portem a Interem Milán přidal i triumfy v Lize mistrů.

Reklama

Související témata: