Hlavní obsah

Mourinho přemýšlí, že koupí hrad! Jeho stáří je překvapující

Ruthin

Fotbalový trenér José Mourinho má nový rozmar. Special One už ví, že bude v Anglii působit další tři roky, a tak uvažuje, že si pobyt na britských ostrovech občas zpříjemní na vlastním hradě. Mourinho si vyhlédl Castell Gyrn v severním Walesu. Překvapivé na něm je zejména stáří, postaven byl totiž před devětatřiceti lety.

Foto: Strutt & Parker/BNPS

Hrad z dálky vypadá jako starobylý, postaven však byl před 39 lety.

Článek
Fotogalerie

Mourinho se byl podle zdroje deníku Daily Mirror, který s informací přišel, na hradě už dvakrát podívat a zvažuje jeho koupi. „Castel Gyrn je unikátní. Pokud by se (Mourinho) rozhodl ho koupit, byl by velmi vítaný," řekl deníku nejmenovaný zdroj s tím, že by Mourinho mohl svou přítomností upozornit na oblast s městečkem Ruthin.

K tomu stačí maličkost - zaplatit 3,9 miliónů liber, což je v přepočtu přes 138 miliónů korun. Plat slavného Portugalce nebyl při podpisu smlouvy zveřejněn, The Times ale informoval o tom, že si za měsíc přijde bez bonusů na milión liber (přes 35 miliónů korun).

Hodina jízdy od Manchesteru

Mourinho má luxusní bydlení v oblibě. V Londýně zaplatil za svůj byt 16 miliónů liber a Castell Gyrn je obklopen krásnou velšskou přírodou, kde by Mourinho našel potřebný klid. Vhodná je i dostupnost, od Manchesteru je hodinu jízdy

Při nabírání sil do dalšího koučování by mohl využít šest ložnic, pět koupelen či procházky po 43 akrech vlastní půdy kolem hradu.

Hrad postavil John Taylor a jeho předchozí majitel Jeff Thompson měl prý prohlásit: „Je to nádherné místo s nejkrásnějšími výhledy na severní Wales."

Mourinho má o čem přemýšlet. A kdo ví? Možná bude evropský šampionát sledovat už jako novopečený kastelán.

Reklama

Související témata: