Hlavní obsah

Soupeři musí mít z Old Trafford zase strach, radil Beckham novému kouči Mourinhovi

Manchester/Praha

Jeden vzkaz klubová legenda Manchesteru United novému trenérovi José Mourinhovi poslala ještě před tím, než začne fotbalová sezóna na Ostrovech naostro. „Proměňte Old Trafford zase v pevnost, ze které budou mít všichni soupeři strach a obavy. Tak tomu bývalo za vlády Alexe Fergusona, tak tomu musí být i teď, aby se klub vrátil znovu na samé výsluní,“ rozpovídal se bývalý kapitán Rudých ďáblů a ikona anglického fotbalu David Beckham.

David Beckham

Článek

Strach, to je to hlavní, co všichni soupeři přijíždějící na Old Trafford musí mít. „To je to nejdůležitější, co se musí na náš stadión vrátit. Když sem v minulosti přijíždělo jakékoli mužstvo, dopředu bylo smířeno s tím, že nebude mít nárok a pravděpodobně tudíž nebude bodovat," připomínal Beckham Fergusonovu éru.

„V posledních třech, čtyřech sezónách to ovšem neplatilo, obavy z Old Trafford se vytratily, soupeři si troufali víc a víc. Souviselo se samozřejmě se změnou herního stylu, který byl jiný, než za sira Alexe, stejně jako s neustálými změnami v hráčském kádru," vypočítával Beckham důvody, jež vedly k propadu Manchesteru United.

Ani angažování nizozemského kouče Van Gaala nepomohlo. „Obrovsky si ho vážím. Začal sice ziskem FA Cupu, ale ani jeho působení nevyšlo tak, jak si představovali fanoušci i on sám. Teď přišel José, který ví, co chce a dovede získávat tituly," upozornil Beckham na to, že Mourinho slavil triumf všude, kde se objevil. V Portugalsku, stejně jako ve Španělsku, v Anglii a v Itálii rovněž.

„Věřím, že vrátí náš klub, kam patří, a že ho přivede k titulu. A podle mého je toho schopen hned v nastávající sezóně. Ale první, co musí udělat, je proměnit Old Trafford znovu ve stadión, z něhož budou mít všichni soupeři strach," radil Mourinhovi Beckham.

Kolikátý skončí Manchester United v nadcházející sezóně?
Vyhraje titul
24,9 %
Postoupí do Ligy mistrů
63,8 %
Vybojuje jen Evropskou ligu
6 %
Skončí až za předními příčkami bez pohárů
5,3 %
Celkem hlasovalo 2795 čtenářů.

Reklama

Související témata: