Hlavní obsah

West Ham - Bournemouth 1:0Kladiváři udolali Bournemouth. Nováček z Middlesbrough porazil v derby Sunderland

Londýn
Aktualizováno

Fotbalisté Middlesbrough zvítězili ve druhém kole anglické ligy v derby týmů ze severovýchodu země na hřišti Sunderlandu 2:1. Oba góly nováčka dal během prvního poločasu Cristhian Stuani, ve druhé půli už jen snížil Patrick van Aanholt. První ligové vítězství na novém stadiónu oslavil West Ham po výhře 1:0 nad oslabeným Bournemouthem.

Foto: Lee Smith, Reuters

Záložník Middlesbrough Christian Stuani slaví se spoluhráči gól na hřišti Sunderlandu v zápase 2. kola Premier League.

Článek

Sunderland, jenž v minulém ročníku skončil dva body nad pásmem sestupu, nevstoupil do zápasu dobře a v prvním poločase ani nevystřelil na branku. Naopak Middlesbrough předvedlo, proč v minulém ročníku skončilo v druhé anglické lize na druhém místě.

Jeho fanoušci mohli podruhé za sebou ocenit povedený debut. Ve svém premiérovém startu v nejvyšší anglické soutěži se už ve 13. minutě prosadil Stuani, těsně před přestávkou pak uruguayský útočník přidal druhý zásah. Oba góly mu připravil španělský forvard Negredo, jenž se v prvním kole uvedl v dresu Middlesbrough gólem proti Stoke.

Po změně stran se sice hra vyrovnala a v 71. minutě se prosadil Van Aanholt, Sunderland však další gól nepřidal a po porážce s Manchesterem City v úvodním ligovém dějství pokračuje ve špatném vstupu do sezóny.

Kladiváři udolali Bournemouth

Ve druhém nedělním zápase přivítal West Ham na nové domácí adrese Bournemouth. Dlouho to však vypadalo, že první zápas Premier League na londýnském Olympijském stadionu skončí bez branek. West Hamu citelně chyběl zraněný Dimitri Payet, bez kterého dokázal v minulé sezóně zvítězit jen jednou z osmi zápasů.

Jenže v 77. minutě byl po druhé žluté kartě vyloučen záložník Bournemouthu Harry Arter a protivník početní výhodu v 85. minutě využil. Na centr Gökhana Töreho si naskočil Michail Antonio a přesnou hlavičkou zařídil West Hamu vítězství.

Anglická fotbalová liga - 2. kolo:
Sunderland - Middlesbrough 1:2 (71. Van Aanholt - 13. a 45. Stuani)
West Ham United - Bournemouth 1:0 (85. Antonio)

Reklama

Související témata: