Hlavní obsah

Balík za Vydru! Útočník dorazí na sraz reprezentace jako čerstvá posila Derby County

Londýn
Aktualizováno

Fotbalový útočník Matěj Vydra přestupuje z Watfordu do Derby County. Klub z druhé anglické ligy za něj podle britských médií zaplatí 10 miliónů liber a reaguje tak na slabý začátek sezóny. Derby je v aktuální tabulce až na 17. místě. Pokud přestupní částka (asi 317 miliónů korun) souhlasí, dělá z Vydry šestého nejdražšího českého hráče v historii! Dražší byli jen Pavel Nedvěd, Petr Čech, Tomáš Rosický, Jan Koller a Marek Jankulovski...

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Útočník Matěj Vydra.

Článek

Matěj Vydra nechybí v nominaci nového reprezentačního kouče Karla Jarolíma na dvojzápas s Arménií a Severním Irskem. A do Prahy už nedorazí jako hráč Watfordu, ale jako čerstvá posila Derby, v němž chce znovu nastartovat svou kariéru.

Českého útočníka si vyhlédl kouč Nigel Pearson. Vydra v minulé sezóně hostoval v Readingu a hledal klub, v němž by se usadil na delší čas. Vybral si Derby, což ovšem znamená, že vysněná Premier League se mu znovu vzdálila.

"Chci poděkovat fanouškům Watfordu za všechnu podporu. Strávili jsme spolu skvělé roky," napsal na twitteru Vydra, který už dnes nebyl nominován na zápas s Arsenalem.

Derby v minulé sezóně druhé nejvyšší anglické soutěže skončilo na 5. místě základní části, v play off pak vypadlo v semifinále s Hullem.

Nejdražší posila v historii klubu

Na svém webu teď oznámilo, že s Vydrou podepsalo smlouvu na čtyři roky. Český hráč je nejdražší posilou v historii klubu. Dosud nejvíc zaplatil šest miliónů liber Norwichi za Bradleyho Johnsona.

"Derby vypadá jako klub z Premier League. Jsou tu velké ambice, mají trenéra, který působil v Premier League, je tu zkušenost. Byla to pro mě snadná volba. Těším se na novou výzvu a věřím, že na konci sezóny budeme slavit postup, jako se mi to povedlo ve Watfordu," doufá Vydra.

"Jsme velmi rádi, že se Matěj rozhodl pro nás. Věřím, že do týmu přinese góly a energii. Jeho hledání místa a rychlost potřebujeme. I jeho gólová bilance je velmi dobrá," pochvaluje si trenér Nigel Pearson. "Nechci na něj vytvářet tlak, ale právě on by měl být katalyzátorem k lepším výsledkům," dodává.

Kvůli ceně přicházela v úvahu jen Anglie

„Watford se rozhodl ponechat si dva útočníky z minulé sezóny, které trenér preferoval. Matěj chtěl hrát v klubu, který o něj bude stát a bude mít větší šanci prosadit se. Nechtěl znovu někam na hostování, ale preferoval přestup, což je celkem logické," vysvětluje hráčův agent Ondrej Chovanec.

Uváděnou částku 10 miliónů liber nechce komentovat. „Můžu říct jen to, že částka byla opravdu vysoká a kvůli nasazené ceně bylo vlastně možné zůstat pouze v Anglii. Matěj už mluvil s trenérem Nigelem Pearsonem, který ho zná ještě z dob, kdy trénoval Leicester a hráli proti Watfordu," vysvětluje Chovanec.

Nejdražší přestupy českých fotbalistů (v miliónech korun dle tehdejšího přepočtu):
CenaJménoZDoRok
1,596Pavel NedvědLazioJuventus2001
504Tomáš RosickýSpartaDortmund2001
422Petr ČechRennesChelsea2004
až 417Petr ČechChelseaArsenal2015
až 403Jan KollerAnderlechtDortmund2001
kolem 382Marek JankulovskiUdineAC Milán2005
317Matěj VydraWatfordDerby County2016
kolem 312Tomáš RosickýDortmundArsenal2006
298,2Tomáš ŘepkaFiorentinaWest Ham2001
kolem 284Milan BarošFC LiverpoolAston Villa2005
kolem 250Jiří JarošíkCSKA MoskvaChelsea2005

Reklama

Související témata: