Hlavní obsah

Vydra bude mít v Derby nového trenéra, Pearson skončil

Londýn

Útočník Matěj Vydra se po návratu z fotbalové reprezentace do Derby County již nepotká s trenérem Nigelem Pearsonem. Třiapadesátiletý kouč v druholigovém anglickém klubu skončil po necelých pěti měsících.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Útočník Matěj Vydra na archivním snímku.

Článek

Derby se pod vedením bývalého trenéra Leicesteru, jenž měl smlouvu na tři roky, nepovedl vstup do sezony. Po jedenácti zápasech druhé ligy je tým s pouhými dvěma výhrami na dvacátém místě.

Person už několik dní mužstvo nevedl, protože byl postaven mimo funkci po hádce s majitelem klubu Melem Morrisem. Podle britských médií se oba muži málem poprali. Na kouče si údajně předtím bylo stěžovat Morrisovi několik hráčů, kteří vlastníkovi Derby County řekli, že pod Pearsonem nechtějí pokračovat. List Mirror napsal, že neshody mezi Morrisem a Personem se vyhrotily poté, co majitel klubu začal s pomocí malého dálkově řízeného letounu sledovat tréninky týmu.

Vedením mužstva byl dočasně pověřen Chris Powell. Jedním z kandidátů na uvolněné místo je podle médií i bývalý kouč anglické reprezentace Steve McClaren.

Reklama

Související témata: