Hlavní obsah

Southampton - Burnley 3:1Southampton porazil Burnley. Soupeř Sparty inkasoval poprvé po šesti zápasech

Aktualizováno

Fotbalisté Southamptonu, jedni ze soupeřů pražské Sparty ve skupině Evropské ligy, porazili v 8. kole Premier League Burnley 3:1. Dvě branky si připsal Charlie Austin, další Nathan Redmond, za Burnley jen snížil z penalty v závěru utkání Sam Vokes. Southampton tak přišel po šesti zápasech o neprůstřelnost, zároveň ale už počtvrté nenašel v lize přemožitele.

Foto: John Sibley, Reuters

Fotbalista Southamptonu Charlie Austin skóruje proti Burnley.

Článek

Southampton byl od začátku zápasu lepším týmem, ani jedna z jeho 14 střel v prvním poločase se však neujala. Změnu skóre přinesl až druhý poločas, když se nejprve trefil Austin, krátce po něm Redmond a gólovou čtvrthodinu završil v 66. minutě z penalty opět Austin. Byl to pro něj už šestý gól v šesti zápasech.

V 72. minutě nařídil sudí penaltu i na druhé straně, kterou Vokes proměnil. Southamptonský gólman Fraser Forster lovil míč ze sítě po 612 minutách soutěžních zápasů. Burnley se však na víc nezmohlo a pouze potvrdilo historicky bídnou bilanci: ze 24 ligových zápasů na hřišti Southamptonu dokázalo zvítězit jen dvakrát.

Sestava Southamptonu: Forster - Martina, Fonte, Van Dijk, Targett (14. McQueen) - Clasie, Romeu, Davis - Redmond (88. Ward-Prowse), Tadič, Austin (71. Rodriguez).

Anglická fotbalová liga - 8. kolo:
Middlesbrough - Watford 0:1 (54. Cholevas)
Southampton - Burnley 3:1 (52. a 66. z pen. Austin, 60. Redmond - 72. Vokes z pen.).

Reklama

Související témata: