Hlavní obsah

Budeme muset vyloupit banku, vtipkoval kouč Arsenalu nad tím, zda Özila udrží

Znovu se zaskvěl, neboť duel se Swansea třetím gólem rozhodl a pomohl tak Arsenalu, aby v tabulce Premier League srovnal krok s vedoucím Manchesterem City, zároveň však německý legionář Mesut Özil připomněl problém, který s jeho dalším působením v dresu Kanonýrů londýnský klub má. Özilovi totiž v roce 2018 vyprší smlouva a Arsenal s ním už teď jedná o jejím prodloužení. „Budeme asi muset vyloupit banku, abychom naplnili jeho finanční požadavky a udrželi ho,“ přiznává kouč Arséne Wenger.

Foto: John Sibley, Reuters

Záložník Arsenalu Mesut Özil (uprostřed) slaví se spoluhráči gól.

Článek

Německý reprezentant pobírá momentálně v Arsenalu 140 tisíc liber týdně (cca 4 200 000 Kč) a při jednáních o případném prodloužení smlouvy požaduje daleko vyšší plat. Logicky, neboť je vůdčí osobností Kanonýrů a táhne je vzhůru. Momentálně k druhé příčce, na které je ovšem Arsenal jen proto, že má horší skóre než vedoucí Citizens.

„Pokud máte tip na dobrou banku, zavolejte mi," vtipkoval po sobotním vítězství nad Swansea 3:2 kouč Wenger, že představy osmadvacetiletého Özila a jeho manažera šplhají hodně vysoko a že by musel nejspíš vyloupit banku, aby je naplnil.

Dočkají se na Emirates Stadium titulu?

Jedním dechem však přidával, že nejde jen o peníze, ale také o ambice německého legionáře. Özil v době angažmá v madridském Realu získal s Bílým baletem mistrovský titul, ale v Arsenalu na podobný úspěch čeká marně.

„Nejde ale jen o peníze. Mesuta není zapotřebí přesvědčovat, protože chce zůstat. Chce ale také úspěchy a tituly. Můžeme v této sezóně titul vyhrát, ale zaručit mu ho nemohu, protože o něj usilují i Manchester City, Liverpool, Tottenham, Chelsea a další kluby," přiznal Wenger, že jednání jsou hodně složitá.

Konkrétně však mluvit nechtěl. „Až nastane pravý čas, vyjdeme s informacemi na světlo světa. A jestli jsem přesvědčený, že Özil zůstane? To není moje hlavní starost, i když chci mít v mužstvu ty nejlepší hráče," vyjadřoval se zdrženlivě o tom, zda německý legionář smlouvu nakonec prodlouží.

Prodlouží Mesut Özil smlouvu v Arsenalu?
Ano, zůstane u Kanonýrů
74,9 %
Ne, odejde jinam
25,1 %
Celkem hlasovalo 6713 čtenářů.

Reklama

Související témata: