Hlavní obsah

Nevypadáte, že byste trpěli, ale ujišťuji, že dalších dvacet let už tady nebudu, vtipkoval Wenger

Londýn/Praha

Tak dobře naladěný už Arséne Wenger dlouho nebyl... Žertoval, házel mezi akcionáře bonmoty, dělal si legraci sám ze sebe i z fanoušků Gunners. „Je mi líto chlapce, jenž se narodil před dvaceti lety, a v našem fotbalovém klubu poznal za dvě desetiletí jen jednoho jediného manažera. Chtěl bych ho ale uklidnit. Až mu bude čtyřicet, pozná i několik dalších,“ vytasil se na klubové valné hromadě Kanonýrů s jedním ze svých vtípků, jímž připomněl, že právě před dvěma desetiletími se stal v Arsenalu trenérem a dvacet let na jeho lavičce vydržel.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Arséne Wenger slíbil: Dalších dvacet let tady nebudu

Článek

Dalších dvacet let už nevydrží, to se ví, ale třetí desetiletí už sedmašedesátiletý Francouz načal. Brilantně, neboť Gunners vstoupili do nového ročníku Premier Leaague výtečně a po devíti odehraných kolech jsou v tabulce na druhé příčce jen přičiněním horšího skóre.

„Chci poděkovat za vaši stálou podporu a omluvit se za každou minutu, kterou se mnou budete trpět v následujících dvaceti letech. Ale jak se na vás divám, nevypadáte zase tak špatně na lidi, kteří by v uplynulých dvou desetiletích zase až tolik trpěli," děkoval Wenger přezdívaný Profesor akcionářům i majoritnímu vlastníkovi klubu Stanu Korenkemu, když od něho převzal svůj portrét se jmény všech hráčů, kteří Arsenalem za dobu působení francouzského kouče Arsenalem prošli. Celkem 210 jich bylo!

„Snažil jsem se sloužit našemu klubu, jak jsem nejlépe uměl. S maximálním nasazením, upřímně, se vší loajalitou a také respektem, se všemi znalostmi a vědomostmi, jež mám," vyznával se Wenger a opakovaně přislíbil, že se letos konečně se svým mužstvem porve o titul, na který Kanonýři čekají od roku 2004.

Dočká se letos Arsenal titulu?

„A máme skutečně dobrou šanci o něj bojovat, protože máme jednotný tým, z něhož je cítit hlad a touha po úspěchu," ujišťoval akcionáře, že na titul letos postačí 82 až 86 bodů.

O svých osobních plánech ale nemluvil. Ani předseda klubového představenstva Chips Keswick nenaznačil, jaké záměry s trenérem má vedení Arsenalu.

„Jsme si vědomi fantastického přínosu Arséna pro náš klub v posledních dvaceti letech, stejně jako jsme přesvědčeni o jeho schopnostech ho posouvat dál dopředu. Teď ale není vhodný čas diskutovat o trenérově budoucnosti v Arsenalu. Až ta chvíle nastane, sedneme a budeme jednat. Nyní je mnohem důležitější soustředit se na to, aby všechno šlapalo jako dosud a my usilovali o trofeje, které se nám v letošní sezóně nabízejí," nechal Keswick otevřenou hádanku, kolik dalších let či třeba desetiletí bude Wenger ještě v Arsenalu působit.

Získá v této sezóně londýnský Arsenal v Premier League mistrovský titul?
Ano
58,6 %
Ne
41,4 %
Celkem hlasovalo 2870 čtenářů.

Reklama