Hlavní obsah

Vládnout budeme my, ujišťuje Ibra před druhou podzimní bitvou o Manchester

„My budeme šéfy Manchestery, my se staneme jeho vládci,“ ujišťuje Zlatan Ibrahimovič fanoušky i spoluhráče, že druhou letošní bitvu o město ovládnou Rudí ďáblové. V té první, k níž došlo ve čtvrtém kole Premier League, dal sice švédský snajpr těssně púřed přestávkou gól, ale jeho týmu to nebylo nic platné, neboť nakonec měli na Old Trafford navrch Citizens. „Ten zápas vrátit nemůžeme a výsledek také nezměníme, ale nastávající bude patřit nám,“ přísahá před večerním osmifinále anglického Ligového poháru Ibra.

Foto: Russell Cheyne, Reuters

Zlatan Ibrahimovic věří v odplatu.

Článek

Old Trafford bude zase praskat ve švech. Na ligový duel přišlo v září 75 tisíc diváků. Na pohárovou konfrontaci by měl být chrám Manchesteru United rovněž plný. Fanoušci Rudých ďáblů věří v odplatu.

Za ligovou prohru 1:2, stejně jako za současnou konstelaci v tabulce, které vládne jejich městský konkurent, zatímco Manchester United je se ztrátou šesti bodů až sedmý. Nemluvě o tom, že Mourinhovu týmu půjde o omluvu za potupnou víkendovou prohru na Chelsea.

Osmifinále Ligového poháru Manchester United - Manchester City se hraje dnes ve 21 hodin, přímý přenbos vysílá Nova Sport2.

„Nevedli jsme si dobře, ale to všechno se změní. Pohár je jiný a podruhé našeho rivala porazíme a v poháru postoupíme," ujišťuje Ibrahimovic, jenž zatím pověst obávaného kanonýra nenaplňuje. Vždyť od vzpomínaného zářijového derby s Citizens se v osmi zápasech trefil jen jednou.

„Jenže tohle je jiné utkání. Zápas mezi dvěma týmy z jednoho města, střetnutí mezi rudými a modrými, duel, z něhož vzejde jen jeden šéf a vládce Manchesteru. A budeme to my," srší Ibra optimismem.

„Vím, mají dobré hráče, pod Guardiolou vědí, co a jak mají hrát a jak si na hřišti počínat, ale to my víme také. A navíc vítáme, že můžeme nastoupit proti dobrým fotbalistům, protože to se pak hraje úplně jinak. Zvláště, když z takovéhoto střetnutí můžete získat maximum," filosofoval pětatřicetiletý Švéd.

Pro svůj optimismus má po ruce argumenty. „Mám velké zkušenosti z podobných zápasů, protože jsem jich sehrál po celé Evropě už spoustu," připomínal utkání, která odehrál v turínském Juventusu, milánském Interu, stejně jako v Barceloně či třeba Paris Saint Germain.

„A mnohokrát jsem odcházel z takovýchto zápasů jako vítěz, takže i tentokrát ve výhru věřím," připomínal své osobní statistiky, ale jednu glosu si přesto neodpustil.

„Pravdou ale také je, že se většinou hrálo v jiných klimatických podmínkách a hlavně v teple," narážel Ibrahimovic na počasí, které mu na Ostrovech není zrovna dvakrát po chuti.

Reklama

Související témata: