Hlavní obsah

Až listopad ukáže, jak na tom doopravdy jsme, upozorňuje kouč Arsenalu, že přicházejí zápasy pravdy

Kanonýři odčinili v desátém dějství fotbalové Premier League výhrou na stadiónu Sunderlandu ztrátu z předchozího domácího duelu s Middlesbrough, takže jejich kouč Arséne Wenger si zase libuje. „Pokud bychom nevyhráli dva zápasy po sobě, vynořily by se zase pochybnosti, které by měly dopad i na hráče. Proto bylo důležité patřičně rázně reagovat na týden staré zklamání. A my to udělali, neboť jsme prokázali sílu i charakter,“ kvitoval výhru, o níž se dvěma góly postarali Giroud a Sánchez.

Foto: Russell Cheyne, Reuters

Útočník Arsenalu Olivier Giroud přijímá od spoluhráčů gratulace k jednomu ze svých gólů proti Sunderlandu.

Článek

Po deseti odehraných kolech se tak londýnský Arsenal vyhřívá na výsluní tabulky, neboť má na kontě stejný počet bodů jako vedoucí Manchester City a třetí Liverpool. O pořadí rozhoduje jen skóre, které zatím stále mluví pro Citizens.

„Jdeme správnou cestou, ale je za námi teprve deset kol. Teď přichází listopad a ten nám řekne víc. O nás, o našich ambicích na titul," připomínal Wenger program, který na jeho svěřence v příštích dnech a týdnech čeká.

„Hlavně zápasy s Tottenhamem a poté na Old Trafford s Manchesterem United budou důležité a budou mít velkou výpovědní hodnotu," narážel na nejbližší ligové šlágry, k nimž se samozřejmě přidávají i utkání Ligy mistrů s Ludogorcem Razgrad a pařížským St. Germain.

Máme vítěznou mentalitu, věří Wenger

„Bude to složité a náročné období, ale musíme dokázat, že jsme schopni vyhrávat týden co týden bez ohledu na to, zda hrajeme doma či venku. Věřím, že jsme toho schopni, protože z mužstva cítím nejen velkou soudržnost a fotbalovou kvalitu, ale i vítěznou mentalitu, což je skvělé," netají se kouč Kanonýrů vírou, že jeho celek je schopen program zvládnout jak na evropské, tak i domácí scéně a v Premier League o titul dál bojovat.

I postupné probouzení některých hráčů ho v tom utvrzuje. Proti Sunderlandu třeba výkon chilského legionáře Sáncheze, jenž se blýskl dvěma góly, takže po deseti odehraných kolech jich mát na kontě už šest. I tyhle trefy pomohly Arsenalu na výsluní.

„Nezacházím, ba ani s ním nejednám jinak než s ostatními hráči. Vždy jsem byl přesvědčený že jeho pravé místo je uprostřed útoku, neboť má perfektní fotbalovou techniku, takže je schopen hru tvořit, přihrávat a přitom i sám střílet a zakončovat," pochvaloval si Wenger svůj tah a změny v rozestavení, které jeho celku svědčí.

Arsenal v dalším kole Premier League přivítá na Emirates Stadium Tottenham. Jak zápas dopadne?
Vyhraje Arsenal
69,6 %
Zápas skončí remízou
16,9 %
Zvítězí Tottenham
13,5 %
Celkem hlasovalo 1508 čtenářů.

Reklama

Související témata: