Hlavní obsah

Ani nepostradatelný Pudil Sheffieldu tentokrát nepomohl. Ale synovi přivezl dres bývalého spoluhráče

Sheffield

Ani bod přes jasný průběh zápasu neukořistil český fotbalový obránce Daniel Pudil ve službách Sheffieldu při bitvě na hřišti Derby County (0:2). Přesto se 31letý zadák domů nevracel s prázdnou. Jako suvenýr pro syna získal dres jednoho z protihráčů.

Foto: Sport.cz

Daniel Pudil v dresu Sheffieldu.

Článek

Pudila v průběhu září a v první polovině října pronásledovaly zdravotní patálie. „Zůstal jsem mimo hru vlastně pět týdnů. Ještě nikdy jsem kvůli svalovým potížím nechyběl tak dlouho. Byl jsem z toho nervózní," poznamenává český obránce.

„Všechno se táhlo od zářijového srazu reprezentace. V přípravě proti Arménii mě začal tahat stehenní sval. Pak jsem odehrál ještě dva zápasy v Sheffieldu, ale v tom druhém mě v noze silně píchlo. V nemocnici zjistili, že mám ve svalu velkou krevní sraženinu, musela tam být delší dobu. Je fakt, že mě noha bolela asi čtyři týdny, ale nepřikládal jsem tomu váhu," líčí Pudil.

„Kontrola v nemocnici po osmi dnech ukázala, že je všechno v pořádku. Ale nemohl jsem se rozběhnout, přihrát, prostě nic," krčí rameny Pudil. A když se po třízápasové pauze vrátil do sestavy anglického klubu, bolest se vrátila a ke všemu si udělal výron kotníku.

Proti Derby musel Pudil střídat

Díky reprezentační pauze měl čas se kurýrovat. A pak jej trenér hned vrátil do sestavy. Pudil tak přispěl k triumfu nad tehdejším lídrem Huddersfieldem. Pak gólem zařídil bod v Cardiffu a média referovala o „návratu nepostradatelného". Vždyť Sheffield ze tří zápasů vydoloval s českým borcem v sestavě sedm bodů.

Až o víkendu klub, jemuž těsně unikl postup do Premier League, našel přemožitele při řeži s Derby County potácejícím se u dna tabulky. „Byli jsme jasně lepší, během patnácti minut měli tři tutovky a ještě nám rozhodčí upřel penaltu, když domácí obránce zastavil na brankové čáře míč rukou. Pak jsme inkasovali po standardní situaci a zahodili ještě čtyři vyložené šance." Hosty navíc ničila střevní viróza. „Snědli jsme něco špatného v hotelu před utkáním. Kapitán Tom Lees jel místo na stadión rovnou domů, dalších pět kluků mělo velké problémy. I já musel střídat po šedesáti minutách," popisuje nečekané trable Pudil.

Na hřišti se tak nepotkal s bývalým spoluhráčem z Watfordu Matějem Vydrou, jenž šel do hry až šest minut před koncem. „Před výkopem jsme na sebe mrkli při rozcvičení a pozdravili se. Po utkání jsme prohodili jen pár slov, protože Mates musel absolvovat pozápasový trénink," líčil Pudil. „Ale stačili jsme si aspoň vyměnit dresy. Když jsme spolu hráli za Watford, byl Matěj hodně u nás, skoro člen rodiny a syn si na něj zvykl, tak jsem mu slíbil, že od strejdy přivezu triko," vykládá Pudil.

Reklama

Související témata: