Hlavní obsah

Liverpool při kanonádě předváděl nadpozemský fotbal. Titul? Jděte, vždyť je listopad, říká Klopp

Liverpool/Praha

Nadpozemský fotbal? Výkon snů? Hra hodná nového mistra Albionu? Nic takového - německý kouč ve službách Liverpoolu Jürgen Klopp zůstal i po šestigólové demolici Watfordu střízlivý. „Neexistuje v tuto chvíli sebemenší důvod k oslavám. Je prostě naší povinností hrát dobře,“ pravil do mikrofonů BBC Sport poté, co se jeho tým poprvé od května roku 2014 prostřílel na první příčku anglické Premier League.

Foto: Phil Noble, Reuters

Liverpoolský Roberto Firmino (vlevo) se raduje společně s Philippem Coutinhem z gólu v ligovém utkání s Watfordem.

Článek

Reds připravili svým fanouškům v jedenáctém kole Premier League báječný zážitek. A nejen proto, že nebohému Watfordu nasázeli šest branek, přičemž spoustu dalších vyložených šancí nezužitkovali. Jejich ofenzivní fotbal byl důvodem, proč Kloppovi svěřenci sklízeli aplaus na otevřené scéně.

Kapitán srovnání nemiluje

„To trenér na náš chce, abychom se neustále pohybovali a vytvářeli tím prostor sobě i spoluhráčům. Plnili jsme prostě jen to, co po nás požaduje," mluvil ve stejně střízlivé tónině muž zápasu Philippe Coutinho, který stejně jako Firmino, Mané a spol. přiváděl obranu Sršňů do stavu čirého zoufalství.

I proto superlativy, jež se se na adresu Liverpoolu po utkání a šestigólové výhře snesly. Básnění o nadpozemském fotbalu hodném nového mistra Albionu.

„Cítím, že máme velice dobrý tým poskládaný z velice dobrých hráčů, ale nechtějte, abych v listopadu mluvil o našich cílech. Teď myslíme jen na to, abychom tvrdě pracovali každý sám na sobě a soustředili se na nejbližší zápas, jenž přijde," odmítl kapitán Reds Jordan Henderson srovnávat současné Kloppovo mužstvo s celky slavných předchůdců. Natož aby se pustil do porovnávání s týmem ze sezóny 2013/14, v němž sám hrál a které na titul málem dosáhlo.

„To na mně nechtějte," bránil se. „Minulost je minulost a já podobné srovnání prostě nemám rád."

Už nemluvil o tom, že německý kouč Klopp drží své hráče pěkně při zemi. I po kanonádě proti Watfordu to bylo patrné.

I Klopp si hru Reds užíval

„V určitých momentech jsem si i já vystoupení svého týmu užíval," vykládal před kamerami Skly Sports, aby vzápětí dodal: „Po dobu 84 minut to byl od nás skvělý výkon, ale v posledních šesti minutách to moc hezké nebylo. A nejen proto, že jsme inkasovali gól, ale hlavně proto, že jsme upustili od toho, jak jsme měli hrát."

A aby snad Klopp už teď, na samém začátku listopadu, připustil spekulace o titulu? „Ach můj bože, musíme být moc dobří, abychom na něco takového mohli pomýšlet. Vždyť Chelsea teď zahrála také velice dobře, Manchester City také nehrál v Lize mistrů proti Barceloně špatně. A je tady i skvělý Arsenal, Tottenham," vyjmenoval promptně největší soupeře Liverpoolu v boji o ligové výsluní.

„Ano, výsledek je nádherný a náš výkon byl skvělý, takže vše působí dojmem, že jsme k vítězství došli snadno. Za tím vším je ale spousta tvrdé práce, v níž musíme pokračovat. Důležité bude, abychom zvládli hned příští zápas proti Southamptonu, který přijde po reprezentační přestávce. Vždyť naši hráči se rozjedou do celého světa, takže bude důležité, aby se vrátili zdraví," vykládal Jürgen Klopp, aby ale také přiznal, že se skládáním základní sestavy problémy nemá.

„Gini Wijnaldum je v dobré formě, Alberto Moreno a Simon Mignolet rovněž, Daniel Sturridge má blízko k tomu, aby se do základu dostal," vyjmenoval hráče z lavičky, kteří na svou příležitost čekají. Samozřejmě připraveni posunout nadpozemský fotbal Liverpoolu do ještě vyšších sfér.

Reklama

Související témata: