Hlavní obsah

Čech dal fanouškům Arsenalu po letech strádání naději: Máme na to, abychom získali titul!

Londýn/Praha

Letos by to mohlo Kanonýrům konečně vyjít a čekání na titul by mělo skončit. I český legionář ve službách Arsenalu Petr Čech si to myslí. „Liga je v této sezóně velice vyrovnaná, ale my sami víme, že jsme jedním z týmů, který má všechny předpoklady a vlastnosti potřebné k tomu, abychom bojovali o titul,“ nechal se slyšet na klubových stránkách Gunners.

Foto: Craig Brough, Reuters

Petr Čech děkuje fanouškům Gunners.

Článek

Zatímco Arsenal čeká na mistrovský titul už dvanáct let, neboť ten poslední získal v roce 2004, Čech posbíral za jedenáct sezón ve službách Chelsea čtyři. Může tudíž porovnávat a hodnotit, jaké vyhlídky mají Kanonýři letos.

„V minulé sezóně jsme měli smůlu, protože nás pronásledovala dlouhodobá zranění. Museli tudíž nastupovat stále stejní hráči, takže bylo logické, že po takové spoustě zápasů jim scházely síly a potřebná energie v určitých fázích sezóny," připomíná Čech, že bylo celkem logické, že přes slibný vývoj zůstali Kanonýři nakonec pod vrcholem.

Museli se smířit s druhou příčkou, neboť ligový primát urval nečekaně Leicester. „Každý mluvil o tom, kam až můžeme dojít, my sami věděli, že k tomu máme předpoklady. Ale zmiňované síly a energie nakonec scházela, takže jsme ztratili body, které jsme pak už nedohnali. I tak jsme dosáhli na nejlepší umístění za poslední léta," připomínal Čech, že druhý v Premier League skončil Arsenal naposledy v roce 2005, kdy on slavil s Chelsea svůj první titul na Ostrovech.

Letos by měla být konstelace jiná. „Máme silný a hlavně široký hráčský kádr, takže trenér má mnohem víc možností a samozřejmě jich využívá. Navíc každý z hráčů je fit a je připraven nastoupit do zápasu," upozorňuje Čech na proměnu, jež se udála.

Ani zranění nejlepšího střelce Arsenalu Alexise Sáncheze, který si během přípravy chilské reprezentace přivodil svalové problémy, by nemělo mít na hru a výsledky Kanonýrů dopad. Zvláště, když by se měl Sánchez vrátit do Londýna uzdravený a 19. listopadu by měl být trenérovi Wengerovi k dispozici pro s napětím očekávaný šlágr s Manchesterem United.

„Myslím, že máme stejně silné mužstvo, jako kdokoli jiný v Premier League. Liga je letos velice vyrovnaná, ale my sami víme, že jsme jedním z týmů, který má všechny předpoklady a vlastnosti potřebné k tomu, aby bojoval o titul," dal i Petr Čech fanouškům Gunners naději, že by se vysněného primátu mohli po letech čekání a strádání zase dočkat.

Získají fotbalisté Arsenalu v této sezóně titul v Premier League?
Ano
56,8 %
Ne
43,2 %
Celkem hlasovalo 7566 čtenářů.

Reklama

Související témata: