Hlavní obsah

Trenér v Anglii má pořádný průšvih. Sázel na prohry vlastních týmů

Londýn

Anglický fotbalový trenér Nick Bunyard aby chodil za Lamanšským průlivem kanály. Fotbalová asociace totiž zveřejnila informaci, že sázel na prohry vlastních týmů. Vykutálený kouč z nižších anglických soutěží musí zaplatit pokutu ve výši 3 tisíc liber (asi 92 tisíc korun) a tři roky zapomenout na působení ve fotbale.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Ilustrační foto.

Článek

Otázkou je, zda Bunyarda i po uplynutí tříletého trestu některý fotbalový klub zaměstná. Trenér týmu Frome Town a bývalý kouč celku Paulton Rovers si proti svým týmům vsadil minimálně ve 45 případech.

Bunyard odmítá tvrzení, že by vsázel proto, aby jeho tým prohrál. „Připouštím, že jsem občas sázel na naši prohru, ale pouze jsem využil dokonalých znalostí prostředí. To neznamená, že jsem chtěl, abychom prohráli," hájí se Bunyard.

„Plně jsem spolupracoval s Fotbalovou asociací a prohlásil, že 99 procent fotbalistů sází na zápasy, a to v daleko vyšších částkách, než jsem tak činil já. Mohl jsem se pokusit celou věc (s mým sázením) skrývat a chovat se nečestně, ale já se rozhodl to neudělat," dodal Bunyard.

Reklama

Související témata: