Hlavní obsah

Policie začala vyšetřovat korupční praktiky v anglickém fotbale

Londýn

Londýnská policie se začala zabývat podezřením na korupční praktiky v anglickém fotbale. Využila přitom materiálů, které získal list Daily Telegraph. Bývalého reprezentačního trenéra Sama Allardyce se ale vyšetřování netýká.

Foto: Craig Brough, Reuters

Ilustrační foto.

Článek

Daily Telegraph v září zveřejnil i tajnou nahrávku, na níž Allardyce řekl novinářům přestrojeným za asijské investory, že umí obejít pravidla při přestupech, a dohodl si i provizi 400 tisíc liber (asi 12,4 miliónu korun). Následně musel post reprezentačního kouče po pouhých 67 dnech od nástupu opustit.

Policie uvedla, že se zabývá jedním konkrétním případem podezření na korupční jednání. Zároveň potvrdila, že Allardyce nevyšetřuje. "Věřil jsem, že to dopadne takto, protože proti mně nebyly žádné důkazy. Nyní bych byl rád, aby tento případ co nejrychleji uzavřela také (anglická) Fotbalová asociace," uvedl Allardyce.

Podle deníku v korupční aféře figuruje osm současných a bývalých trenérů z Premier League. Také po nich novináři přestrojení za asijské investory chtěli za úplatu informace, jak obejít pravidla při přestupech.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články