Hlavní obsah

Svatí patří k nejlépe organizovaným týmům v Premier League, složil Klopp kompliment soupeři Sparty

Liverpool/Praha

O první příčku v Premier League sice Liverpool přišel, jeho trenér Jürgen Klopp však nebyl z remízy v Southamptonu a vyklízení pozic frustrovaný. „Ve fotbale jsou důležité dvě věci - výsledek a výkon. Výsledek pro nás optimální není, ale výkon byl mnohem lepší, než jsme čekali. Zvláště vzhledem k možnostem přípravy na tento zápas,“ narážel německý kouč na reprezentační přestávku, během níž se mu hráči rozjeli do celého světa.

Foto: Jason Cairnduff, Reuters

Jürgen Klopp měl po remíze pro Southampton komplimenty.

Článek

Po kanonádě v minulém ligovém dějství proti Watfordu a ostatně i čtyřem gólům, které Reds nasázeli o kolo dřív v Selhurst Parku fotbalistům Crystal Palace, se čekalo, že si i proti Southamptonu zastřílí.

„Příležitosti jsme měli, dost šancí na výhru se nám hlavně ve druhém poločase skutečně nabízelo, ke gólům jsme měli opravdu blízko," uznával Klopp po bezbrankové remíze, hned ale na adresu soupeře pražské Sparty v Evropské lize přidával: „Nezapomínejte ovšem na to, že Southampton je jedním z nejlépe organizovaných týmů v lize. Navíc si byl vědom naší ofenzivní síly a tomu přizpůsobil svou hru."

Svatí, kteří se ve čtvrtek představí na pražské Letné, skutečně podřídili svou hru především tomu, aby neinkasovali a záměr naplnili.

Zůstáváme ve hře o titul, říká Klopp

„Každý mohl vidět, že když máme v této sezóně den, jsme schopni střílet fantastické góly. Tentokrát tomu tak z nejrůznějších důvodů nebylo, ale nic se neděje. Jsem klidný, protože už mnohokrát jsem ztratil body v zápasech, kdy jsme byli lepší než soupeř a měli i daleko víc šancí. S remízou spokojený nejsem, ale jsem v pořádku, protože zůstáváme ve hře o titul, což je dobrá zpráva," glosoval německý trenér Liverpool partii na St. Mary´s Stadium.

Překvapilo, že do ní nasadil brazilského reprezentanta Coutinha, i když se vrátil z jihoamerické kvalifikace teprve ve středu v noci a ještě se zraněním. Ve čtvrtek samozřejmě netrénoval a podrobil se důkladnému lékařskému vyšetření, Klopp ho přesto proti Southamptonu na strávník poslal.

„Nešli bychom do rizika, kdyby nemohl hrát. Pro mě jsou rozhodující tři věci - vyjádření lékaře, výsledek rentgenového vyšetření a názor hráče. Všichni tři dali palec nahoru, takže proto Phil hrál. A všichni mohli vidět, že žádný zdravotní problém neměl," reagoval Klopp.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Washington - Boston 2:0

Pastrňák vyšel v bitvě proti Ovečkinovi naprázdno. Boston ztratil naději na první příčku
NačítámNačíst další články