Hlavní obsah

Jsme nejnešťastnějším týmem v lize, smutnil frustrovaný Mourinho. Na sudího ale neútočil

Manchester/Praha

Náladu mu sice zlepšil telefonát fotbalového krále Maradony, jímž se José Mourinho záhy po remízovém duelu s Arsenalem pochlubil na intasgramu, jinak byl ale stejně nešťastný jako jeho Rudí ďáblové. „Jsme nejnešťastnějším týmem v Premier League,“ povzdechl si portugalský trenérský mág na lavičce Manchesteru United, protože nerozhodný výsledek, který Kanonýrům zachránil střídající Giroud v 89. minutě, považoval za jednu velkou nespravedlnost.

Foto: Jason Cairnduff, Reuters

Po remíze s Kanonýry cítil José Mourinho frustraci.

Článek

Nebyl to ale tentokrát stesk zhrzeného trenéra, Mourinho měl pravdu v tom, že jeho tým provází v posledních týdnech neskutečná smůla.

Paběrkování místo kanonády

„Zvláště v posledních třech zápasech doma. Proti Stoke jsme mohli vyhrát pět či šest nula, ale nakonec jsme remizovali, proti Burnley to byl naprosto stejný příběh, neboť jsme také mohli dát pět šest gólů. A tentokrát s Arsenalem? Na 2:0 nebo 3:0 to bylo a zase jen remizujeme," vychrlil do kamer Sky Sports své argumenty.

„Byli jsme daleko lepším týmem a hráli velice dobře. Netvrdím, že soupeř nechtěl vyhrát, ale neměl žádné šance, aby zvítězil. To proto, že jsme ho nenechali hrát, jak normálně hraje," připomínal Mourinho, jehož Manchester figuruje po dvanácti kolech v tabulce na šesté příčce a na vedoucí Chelsea ztrácí už devět bodů.

„Nebýt nejnešťastnějším mužstvem ligy, pohybovali bychom se někde úplně jinde. Z šesti body ze vzpomínaných tří domácích zápasů bychom patřili do první čtyřky," připomínal Mourinho.

Wenger ho zase neporazil, ale...

Pravdou je, že Rudí ďáblové měli v ostře sledovaném duelu jasně navrch a Gunners přehrávali.

„V defenzivě jsme byli fenomenální, kontrolovali jsme soupeřovy protiútoky a hlídali si jeho nejlepší hráče, byli jsme velmi silní bez míče. A když jsme míč měli, hráli jsme také velice dobře a dali fantastický gól. A mohli jsme zápas rozhodnout, protože Rojo a Pogba k tomu příležitosti měli," povzdechl si portugalský kouč, jemuž náladu nespravilo ani to, že ho trenér Arsenalu Wenger ani ve dvanáctém vzájemném klání neporazil.

„Byl jsem to já, kdo ztratil body. S Arsenalem i Arsénem, který se alespoň teď může cítit jako vítěz."

Sudí? Marriner je čestný muž

Mourinho kupodivu nesoptil a nehromoval ani na rozhodčího Marrinera, který mohl po zákroku Nacha Monreala na Valenciu pískat penaltu.

„Nechci o tom mluvit. Mám z něho dobrý pocit, protože když on udělá chybné rozhodnutí proti mému týmu, vím, že v jeho verdiktu nebyl sebemenší úmysl. Ostatně, před utkáním nám řekl jasně: Nechci být hvězdou utkání, nechci být vidět, chci dělat svou práci. A vy mi pomozte, abych ji mohl dělat co nejlépe. Pro mě je to čestný muž a dobrý rozhodčí," zůstal Mourinho i po situaci, která vyvolala na Old Trafford spoustu vášní.

Reklama

Související témata: