Hlavní obsah

Protekční dítě Karius zůstalo na lavičce, Lallana dával góly a Liverpool zase ožil!

Middlesbrough/Praha

Byl to od Kloppa šťastný tah... Svého „protekčního“ krajana Lorise Kariuse nechal po předchozích ztrátách s West Hamem a Bournemouthem sedět na lavičce mezi náhradníky a ve středečním ligovém duelu v Middlesbrough poslal do brány Simona Mignoleta. Belgičan se mu odměnil a udržel čisté konto. I důvěra vkládaná do Adama Lallany se německému kouči ve službách Liverpoolu vyplácí. Dvěma góly totiž nasměroval Reds k tolik potřebné výhře a návratu na druhou příčku tabulky.

Foto: Phil Noble, Reuters

Liverpoolský teenager Ben Woodburn v objetí s koučem Jürgenem Kloppem.

Článek

Po prohře v Bournemouthu si Klopp vyslechl své. Gólman Karius, který přišel v létě z Mohuče a v Premier League zatím odchytal deset zápasů, samozřejmě také. Nebylo divu, když hlavně v Bornemouthu mužstvu nepodržel, i když v průběhu zápasu vedlo už 2:0 a 3:1. Trenér Klopp ho přesto i po prohře 3:4 poslal do brány znovu a třiadvacetiletý Karius zase chyboval. Liverpool tudíž doma jen remizoval s Kladiváři 2:2.

„Život není pokaždé nejhezčí, ale jsou to moji hráči a já je musím chránit. A někdy se rozhodnout jinak, než by se mně samotnému zamlouvalo," vysvětloval brankářskou rošádu, po níž se vrátil mezi tyče Belgičan Mignolet.

„Vím, že Karius je stále skvělým gólmanem, stejně tak vím, jak výborným brankářem Mignolet. Jen to prostě nemohl v posledních zápasech ukázat. Nemá ale smysl vynášet v tuto chvíli soudy, protože nám všem musí jít o jedno jediné - o Liverpool," reagoval Klopp po výhře na stadiónu Riverside na invektivy, že Karius je protekčním dítětem.

I důvěru, kterou nepřestával vkládat do Adama Lallany si pochvaloval. „Asi před rokem jsme seděli v mé kanceláři a on byl upřímně nešťastný z toho, že si nepřipisuje plusové body za vstřelené góly. Vysvětlil jsem mu, že je to jen proto, že se nepohybuje na správném místě. Dnes se na něm objevil hned dvakrát a dal dvě úžasné branky, čímž jen dokázal, že se stále zlepšuje, i když třeba právě neskóruje," chválil Klopp muže, jenž zápas rozhodl.

„Po předchozích naprosto zbytečných ztrátách to pro nás byl hodně těžký, ale o to víc důležitý zápas. Ve druhé půli jsme ale zahráli skvěle a dali góly v pravou chvíli. A navíc jsme předvedli, že dokážeme zůstat plně koncentrovaní až do závěrečného hvizdu," glosoval výhru 3:0 Lallana.

„Nebylo to špatné, co?" kladl do mikrofonů BBC řečnickou otázku trenér Jürgen Klopp. „Do přestávky jsme měli dobré okamžiky, i když v některých fázích jsme hráli staticky a počínali si zmateně, ve druhém poločase už jsme byli ale mnohem lepší a mohli jsme dát i víc branek," pochvaloval si, že Liverpool zase ožil.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články