Hlavní obsah

Crystal Palace - Chelsea 0:1Chelsea pojedenácté za sebou vyhrála a vyrovnala klubový rekord

Aktualizováno

Fotbalisté Chelsea vyhráli v anglické lize pojedenácté za sebou, čímž vyrovnali klubový rekord z roku 2009. V 17. kole zvítězili na hřišti Crystal Palace 1:0 gólem Diega Costy a Premier League vedou už o devět bodů před Liverpoolem a Arsenalem, které mají zápas k dobru.

Foto: Matt Dunham, ČTK/AP

Kouč Chelsea Antonio Conte se raduje po utkání s Crystal Palace.

Článek

Chelsea už předchozí dva duely vyhrála 1:0 a stejný výsledek jí stačil i do třetice. Dlouho se hrálo vyrovnané utkání, ale těsně před poločasem přilétl do domácího vápna centr a Diego Costa hlavou poslal hosty do vedení. Pro nejlepšího střelce soutěže to byl už třináctý gól v této sezoně, čímž již před polovinou překonal svůj výkon z minulého ročníku.

Blízko druhému gólu byl v závěru Marcos Alonso, ale technickou střelou z přímého kopu trefil jen břevno. Chelsea těsnou výhru udržela a v lize neinkasovala už 315 minut. V sezoně uhájila čisté konto podeváté. Antonio Conte jako první kouč v historii Premier League vyhrál se svým týmem 14 z úvodních 17 duelů.

Už poosmé za sebou bodoval Manchester United, který zvítězil 2:0 na půdě West Bromwiche. Oba góly vstřelil Zlatan Ibrahimovic, který se nejprve prosadil hlavou a následně hezkou individuální akcí, když prošel mezi dvěma obránci.

Švédský kanonýr tak v tomto kalendářním roce nastřílel za klub a reprezentaci už 48 branek, což je jen o dvě méně, než je jeho osobní rekord z roku 2012. Pouze Lionel Messi a Cristiano Ronaldo dali letos více gólů.

Obhájce titulu Leicester dokázal i v oslabení dohnat dvoubrankové vedení Stoke a na jeho hřišti remizoval 2:2. Hosté hráli od 28. minuty bez vyloučeného kanonýra Jamieho Vardyho, který v souboji skočil pod nohy protihráče a byl vyloučen za hrubé podražení.

Stoke přesilovou hru využilo ještě do poločasu dvěma góly. Nejprve se z penalty za hru rukou trefil Bojan Krkic a v nastavení doklepl míč po střele do tyče Joe Allen.

Jenže čtvrthodiny před koncem se hlavou prosadil střídající Leonardo Ulloa, jehož gól musela potvrdit branková technologie. Ukázal, že obránce vyrážel míč až za brankovou čárou. Dvě minuty před koncem zařídil dělbu bodů rovněž hlavou Daniel Amartey, který dal první gól v nejvyšší soutěži.

Middlesbrough vyhrálo 3:0 nad Swansea zásluhou dvou branek Álvara Negreda. V Premier League skórovalo třikrát v jediném utkání poprvé od dubna 2009.

Anglická fotbalová liga - 17. kolo:
Crystal Palace - Chelsea 0:1 (43. Diego Costa)
Middlesbrough - Swansea 3:0 (18. a 29. Negredo, 58. De Roon)
Stoke - Leicester 2:2 (39. Krkic z pen., 45.+3 Allen - 74. Ulloa, 88. Amartey)
Sunderland - Watford 1:0 (49. Van Aanholt)
West Ham United - Hull 1:0 (76. Noble z pen.)
West Bromwich - Manchester United 0:2 (5. a 56. Ibrahimovic)

Reklama

Související témata: