Hlavní obsah

Ibra atakuje svůj střelecký rekord. Je to superman, vychvaloval ho po dvou trefách Mourinho

Manchester/Praha

Superman, Nadčlověk. Jen samé superlativy měl kouč Manchesteru United pro švédského legionáře Zlatana Ibrahimovice po výhře v 17. kole Premier League na stadionu West Bromwich Albion. Mourinho k tomu měl důvod, neboť Ibra dal dva góly, Rudí ďáblové po výhře 2:0 bodovali poosmé v řadě a v neúplné tabulce se prodrali na šestou příčku hned za Tottenham.

Foto: Carl Recine, Reuters

Paul Pogba gratuluje ke gólu Zlatanu Ibrahimovicovi.

Článek

Mourinhův tým konečně prolomil smůlu, která ho v předchozích týdnech provázela. Ibraimovic na tom má velkou zásluhu, což v průběhu uplynulého týdne dokázal hned dvakrát. Ve středu brankou, která dvě minuty před koncem rozhodla o vítězství Rudých ďáblů na hřišti Crystal Palace, v sobotu znovu, neboť proti West Bromwichi se trefil hned dvakrát.

„Sám jsem překvapený jeho výkony i střeleckou produktivitou. A samozřejmě jsem rád za sebe i za něho. Ve svých letech už nepotřebuje nikomu nic dokazovat, přesto v každém zápase, v němž vybíhá na hřiště nejobtížnějšího šampionátu na světě, dokazuje, že je supermanem s neuvěřitelnou mentalitou," velebil Mourinho do mikrofonů BBC Sport po vítězství nad West Bromwichem.

„Hotová fantazie, jak si počíná. Snem každého útočníka musí být, aby si v Premier League počínal jako on, jemuž je pětatřicet a prožívá závěr hvězdné kariéry," dodával kouč Manchesteru United.

Ibrahimovic nastřílel v tomto kalendářním roce za klub a reprezentaci už 48 gólů a jen dvě trefy mu chybí k tomu, aby vyrovnal osobní rekord z roku 2012, kdy dal 50 branek. Při jeho současné formě je reálné, že ho může atakovat, neboť Manchester United hraje v posledních dnech letošního roku ještě se Sunderlandem a Middlesbrough, přičemž k oběma zápasům vyrukuje doma na Old Trafford.

„Vyhráli jsme tři zápasy v řadě, a když budeme mít trochu štěstí, můžeme v sérii pokračovat. Na mužstva z popředí tabulky zase až tak moc bodů neztrácíme, a proto se musíme pokusit vyhrát co nejvíc utkání," připomínal Mourinho, který věří, že následujících osm volných dnů, kdy na Rudé ďábly nečeká žádný zápas, pomůže Ibrahimovicovi i celému mužstvu.

„Pro nás jsou totiž důležité nejen body, ale i fotbal, který předvádíme. V některých klubech stačí, že vyhráváte, i když hrajete špatně, což ovšem pro nás neplatí. Manchester United musí vyhrávat a přitom hrát dobře," připomínal.

Reklama

Související témata: