Hlavní obsah

Jsme Lišky a ty se ničeho nebojí, snaží se kouč Ranieri probudit trápícího se mistra

Mizérie, v níž se obhájce mistrovského titulu Leicester v Premier League zmítá, nemá pořád konce. Po domácí prohře s Evertonem, mimochodem páté v posledních osmi zápasech, se Lišky propadly v tabulce na šestnáctou příčku a od pásma sestupu je dělí jen tři body. I proto je pro ně silvestrovská konfrontace s fotbalisty West Hamu tolik důležitá. „Musíme vyhrát. Musíme v letošním roce dosáhnout na dvacet bodů,“ burcuje své svěřence italský kouč Claudio Ranieri, protože si uvědomuje, že situace začíná být kritická.

Foto: Carl Recine, Reuters

V předchozím domácím zápase nepomohly Liškám ani masky absentujícího kanonýra Vardyho, uspěje v sobotu Leicester proti Kladivářům?

Článek

Nemá to vůbec snadné... Zatímco v Lize mistrů se jeho Leicester dostal bez problémů do jarního osmifinále, vytoužené probuzení v Premier League stále nepřichází. Lišky jsou jen stínem mužstva, jehož loňská spanilá cesta za titulem nadchla celý fotbalový svět.

A to si Ranieri sliboval, že se po postupu ze základní skupiny Ligy mistrů jeho hráči plně soustředí na domácí soutěže a začnou střádat body.

Schmeichel do Liverpoolu nepůjde

Namísto toho se třese, aby se Leicester nedostal pod čáru ponoru. A k tomu ještě musí řešit svody, jimž jsou jeho svěřenci vystaveni. Třeba brankář Kasper Schmeichel se momentálně ocitl v hledáčku Liverpoolu.

„Má u nás podepsanou smlouvu až do poloviny roku 2021, takže vůbec nepřichází v úvahu, že bychom ho uvolnili. Peníze nepotřebujeme, proto nedáme za žádných okolností k transferu souhlas. Omlouvám se Liverpoolu, ale jsem přesvědčen, že titul může získat i bez Kaspera," rezolutně prohlásil Ranieri před sobotním zápasem s West Hamem.

Utkáním moc důležitým, protože kdyby ho Leicester nezvládl, jeho problémy by se ještě víc prohloubily.

„Všichni si to uvědomujeme. Vedení klubu, sportovní ředitel, já i hráči. Musíme reagovat a dostat se co nejdřív v tabulce nahoru. Jsme Lišky a lišky jsou nebojácné, takže žádný strach ze soupeře. Musíme bojovat, plně se soustředit a podat stoprocentní výkon. Pak na dvacet bodů dosáhneme," připomíná Ranieri svým svěřencům.

Mahríz se konečně probouzí

Hodně si slibuje od stoupající formy Mahríze, který byl v loňské sezóně jedním z klíčových mužů v tažení za titulem, takže samotní hráči Premier League mu v hlasování udělili cenu PFA Player of the Year.

Pomoci by měla i přítomnost Drinkwatera, který se už v posledním duelu proti Evertonu objevil po zranění na pětačtyřicet minut v sestavě.

„Mahríze jsem nechal proti Evertonu odpočinout, protože v předchozím střetnutí na Stoke City odvedl velký kus práce. Teď proto čekám, že patřičně zareaguje," doufá italský kouč v probuzení alžírského legionáře. Zvláště, když mu bude dál scházet Vardy odpykávající si třízápasový distanc.

Jak dopadne sobotní zápas Premier League mezi Leicesterem a West Hamem?
Vyhraje Leciester
64,5 %
Utkání skončí remízou
16,5 %
Zvítězí West Ham
19 %
Celkem hlasovalo 1009 čtenářů.

Reklama