Hlavní obsah

Chybné verdikty? To já jsem mistrem špatných rozhodnutí, připomněl Mourinho křivdy

Londýn/Praha

To tak, přijít si na Mourinha. Předhazovat mu, že sudí byl jeho Rudým ďáblům mimořádně nakloněný. Že v zápase proti West Hamu vyloučil domácím Kladivářům Alžířana Feghouliho hodně přísně a navíc už po čtvrthodině, a že gól Ibrahimovice padl z ofsajdu, který rozhodčí Dean neráčil odpískat. „Když je tedy řeč o chybných verdiktech, to já jsem mistrem špatných rozhodnutí,“ ohradil se kouč Manchesteru United v rozhovoru pro BBC proti názoru, že k šesté ligové výhře v řadě pomohl jeho mužstvu na Olympijském stadiónu rozhodčí.

Foto: John Sibley, Reuters

Záložník Manchesteru United Juan Mata slaví gól proti West Hamu v zápase 20. kola Premier League.

Článek
Fotogalerie

Rudí ďáblové dávají zapomenout na krizi, která je srážela v úvodu sezóny. Přesně jak Mourinho předvídal, začali dávat góly a vyhrávají jeden zápas za druhým.

V pondělí to byl už šestý v řadě, přičemž sérii neporazitelnosti natáhli ve všech soutěžích dokonce na 13 utkání. Podobnou šňůrou se mohli naposledy chlubit za vlády legendárního sira Alexe Fergusona v březnu 2013.

Nehoní rekordy, ale body

„Nehoníme rekordní záznamy, ale dobré výkony a body. Věděli jsme, že v zápase Liverpoolu s Manchesterem City přijde jeden z našich soupeřů o body, stejně tak víme, že o ně někdo přijde v úterý Chelsea, nebo Tottenham. My se jich proto museli pokusit získat co nejvíc. Šest zápasů, šest vítězství, osmnáct bodů, to je přesně to, co jsme potřebovali," kvitoval portugalský kouč vzestup svých Rudých ďáblů, kteří sice v neúplné tabulce Premier League zůstávají šestí, ale ztrátu na mužstva před sebou postupně snižují.

Proti West Hamu jim k tomu napomohl kontroverzními verdikty sudí Dean. „Byl jsem daleko a situaci jsem dobře neviděl," nemínil se Mourinho vyjadřovat k vyloučení Alžířana Feghouliho a bral dokonce rozhodčí v ochranu.„Myslím, že toto období je pro ně velice náročné."

Že by snad jeho celek z chyb sudího profitoval, proti tomu se rezolutně ohradil. „Naopak jsem to byl já, kdo se musel v první polovině sezóny vyrovnávat s frustrací a stále se učit, protože my se stali obětí kontroverzních rozhodnutí. Neuznaný Ibrahimovicův gól proti Middlesbrough, jasná penalta neodpískaná v samém závěru proti Crystal Palace, další a další chybné verdikty," vypočítával Mourinho před kamerami Sky Sports křivdy, které byly na Rudých ďáblech podle jeho mínění spáchány.

„To já jsem mistrem špatných rozhodnutí," připomínal sarkasticky.

Tah s Matou a Rashfordem mu vyšel

K Mourinhově cti budiž řečeno, že on sám udělal proti West Ham mistrovské rozhodnutí, když po nevýrazném výkonu v první půli poslal po přestávce na hřiště Matu a vzápětí i Rashforda.

„Potřebovali jsme zrychlit a víc přenášet hru a najít mezery v defenzívě domácích, protože v první půli jsme hodně chybovali, dlouho drželi míč a situace řešili špatně. Prostě typická známky únavy v nahuštěném programu. Mata s Rashfordem vnesli na hřiště potřebnou intenzitu," trval kouč Manchesteru United na tom, že navzdory všem narážkám vyhráli jeho svěřenci na Olympijském stadiónu naprosto zaslouženě.

Reklama

Související témata: