Hlavní obsah

Biliče rozhněvala červená karta, West Ham se proti ní odvolal

Londýn

Fotbalisté Manchesteru United v pondělí dosáhli na šestou ligovou výhru za sebou, k triumfu 2:0 na půdě West Hamu jim ale výrazně pomohlo sporné vyloučení domácího Sufjána Fighúlího z 15. minuty utkání po souboji s Philem Jonesem. Kouč "Kladivářů" Slaven Bilič považoval červenou za absolutní nesmysl, protože podle něj fauloval spíše soupeř. West Ham se později proti kontroverznímu verdiktu rozhodčího Mika Deana odvolal.

Foto: John Sibley, Reuters

Kouč West Hamu Slaven Bilič během duelu s Manchesterem United.

Článek

"Tohle nikdy nemohla být červená karta. Řekl bych si, že i žlutá karta je takhle na začátku přísná. Byl to stejný zákrok od obou a podle mě více fauloval Jones," prohlásil na adresu sporného souboje po zápase Bilič.

"Jasně, Jones sice zahrál míč, ale sevřel Fighúlího nohama do nůžek. Možná hrálo roli to, že se pak svíjel na zemi. Fighúlího nohy nebyly ve vzduchu ani v nějaké nebezpečné pozici. Když jsem pak situaci viděl ze záznamu po utkání, potvrdilo se mi, že jsem měl pravdu," dodal chorvatský trenér.

Jeho celek i v oslabení dlouho odolával a po hodině hry mohl dokonce otevřít skóre. Jenže Michail Antonio samostatný únik neproměnil a United poté vstřelili dva góly. "To vyloučení bylo klíčové a naprosto zabilo zápas. Bylo to pro nás strašně nefér," podotkl Bilič.

Nepozdával se mu ani druhý gól soupeře v podání Zlatana Ibrahimovice ze 78. minuty. "Byl to dost velký ofsajd. Když jsou hráči ve sprintu, je to pro pomezního těžké. Ale v tomhle případě hráči šli. Měl to zvednout," zlobil se Bilič.

Reklama

Související témata: