Hlavní obsah

Bývalý trenér anglické fotbalové reprezentace Taylor zemřel

Londýn

Bývalý trenér anglické fotbalové reprezentace Graham Taylor zemřel ve věku 72 let. Rodina někdejšího úspěšného kouče oznámila, že skonal nečekaně dnes ráno ve svém domě zřejmě na následky srdečního infarktu.

Foto: Paul Harding, Reuters

Graham Taylor na snímku z roku 2010.

Článek
Fotogalerie

Po úspěšné klubové kariéře ve Watfordu a Aston Ville se Taylor ujal anglického národního týmu v roce 1990 a vedl ho na mistrovství Evropy 1992. O rok později ale na funkci rezignoval poté, co s reprezentací nedokázal postoupit na mistrovství světa 1994, za což sklidil obrovskou kritiku.

Trenérské kvality pak ale potvrdil v dalších klubových angažmá ve Wolverhamptonu, opět ve Watfordu a Aston Ville. Na sociálních sítích na něho s pohnutím zavzpomínali mnozí z jeho bývalých svěřenců. "Je to šok. Vždycky jsem si ho velice vážil - byl to člověk, který mi dal první šanci v reprezentaci," napsal na twitteru Alan Shearer.

Hold mu vzdal i slavný zpěvák Elton John, velký fanoušek Watfordu, jenž klub v minulosti i vlastnil. "Byl jako můj bratr. Pozvedl můj milovaný Watford z hlubin nižších soutěží na dosud neprozkoumané území a do Evropy. Stali jsme se předním anglickým klubem díky jeho trenérské moudrosti a talentu," uvedl.

Reklama

Související témata: