Hlavní obsah

Swansea - Arsenal 0:4Čech udržel čisté konto. Arsenal s Tottenhamem zničily soupeře, nezaváhala ani Chelsea

Londýn
Aktualizováno

Pošesté za sebou se z vítězství v anglické lize radovali fotbalisté Tottenhamu. Svěřenci Mauricia Pochettina porazili doma 4:0 West Bromwich, když hattrick vstřelil útočník Harry Kane. Díky třem bodům se minimálně do neděle dostali před Liverpool na druhé místo Premier League. Před Reds se vměstnal i Arsenal, jehož hráči vyhráli taktéž 4:0 na hřišti Swansea. Sedmé letošní čisté konto udržel český brankář Petr Čech. První místo si upevnila Chelsea, která zdolala Leicester 3:0 a v čele tabulky má sedmibodový náskok.

Foto: Rebecca Naden, Reuters

Olivier Giroud (v černém) z Arsenalu střílí úvodní gól utkání proti Swansea.

Článek
Fotogalerie

Hráči Arsenalu bodovali počtvrté v řadě. Vítězství proti Swansea se ale nerodilo lehce. První branku vstřelil osm minut před pauzou Francouz Giroud, který na malém vápně zůstal trestuhodně sám a ranou pod břevno otevřel střelecký účet.

Poté se na kopačky domácích přilepila smůla. Dvakrát si totiž srazili střelecké pokusy hostů do vlastní sítě. Nejprve se nešťastným zákrokem prezentoval Cork, kterého následoval o pár minut později Naughton. Skóre nakonec uzavřel Sánchez.

K plnému bodovému zisku přispěl i Petr Čech, který posedmé v letošním ročníku Premier League vychytal čisté konto.

Stoper Arsenalu Koscielny oslavil kromě výhry také jubilejní 200. zápas v anglické lize. Zato nový trenér Swansea Paul Clement příliš důvodů k radosti nemá: jeho tým se po výhře Hullu 3:1 nad Bournemouthem propadl na poslední místo. Předposlední je Sunderland po prohře 1:3 se Stoke, k níž 99. gólem v Premier League přispěl Crouch.

Fotbalisté West Hamu sice nastoupili bez Payeta, kterého kvůli špatnému přístupu odstavil trenér Bilič mimo tým, přesto si poradil v londýnském derby s Crystal Palace 3:0. Na všechny tři branky přihrál Antonio, což se naposledy v dresu "Kladivářů" povedlo Paolu di Caniovi v dubnu 2000.

Kane vstřelil hattrick

Kohouti měli od začátku převahu a v 12. minutě ji poprvé zužitkovali. Po Eriksenově přihrávce zakončoval Kane a jeho střela se odrazila od tyče do brány. Anglický kanonýr vstřelil 60. gól v Premier League, k dosažení tohoto počtu mu stačilo 102 zápasů.

O čtvrt hodiny později vedl domácí favorit už o dvě branky, když Eriksenův pokus srazil za záda vlastního brankáře Fostera stoper McAuley. I nadále měl Tottenham drtivý tlak, většímu rozdílu ve skóre však dlouho bránil skvělými zákroky Foster.

Až v závěru přidal po asistencích Walkera a Alliho kanonýr Kane další dvě branky a zkompletoval hattrick. Jedinou kaňkou pro domácí tak může být zranění stopera Vertonghena, který po špatném došlápnutí musel střídat.

Blues si střetnutí s Liškami pohlídali

První šanci duelu Leicester - Chelsea měl sice domácí Musa, proti tomu ale zasáhl gólman Courtois a pak už úřadovali hosté. V šesté minutě otevřel skóre Alonso, který krátce po změně stran vstřelil s přispěním Morganovy teče i druhou branku.

Šestadvacetiletý obránce či záložník, který do Chelsea přišel v létě z italské Fiorentiny, byl v 64. minutě blízko hattricku, těsně však minul Schmeichelovu bránu. Výhru "Blues" o tři góly zařídil o chvíli později Pedro.

Anglická fotbalová liga - 21. kolo:
Tottenham - West Bromwich 4:0 (12., 77. a 82. Kane, 26. vlastní McAuley),
Burnley - Southampton 1:0 (78. Barton),
Hull - Bournemouth 3:1 (32. a 50. Hernández, 62. vlastní Mings - 3. Stanislas z pen.),
Sunderland - Stoke 1:3 (40. Defoe - 15. a 22. Arnautovic, 34. Crouch),
Swansea - Arsenal 0:4 (37. Giroud, 54. vlastní Cork, 67. vlastní Naughton, 74. Sánchez),
Watford - Middlesbrough 0:0,
West Ham United - Crystal Palace 3:0 (68. Fighúlí, 79. Carroll, 86. Lanzini),
Leicester - Chelsea 0:3 (6. a 51. Alonso, 71. Pedro)

Reklama

Související témata: