Hlavní obsah

Čtrnáct gólů z 22 střel. Co to je za poušťáka!? kritizuje legenda Arsenalu nebohého Brava

Londýn

Má dost svých starostí, jednu z nejpodstatnějších si však způsobil sám. Kouč fotbalistů Manchesteru City po zahanbující porážce s Evertonem (0:4) uznal, že jeho Citizens už nehrají o titul. Pep Guardiola přitom v létě vyhnal brankáře Joea Harta na hostování do Itálie a z Barcelony v přepočtu za víc než půl miliardy korun koupil Claudia Brava. Jenže chilský gólman je teď v Anglii za poušťáka a věhlasný španělský stratég je kvůli brankářské rošádě pro smích...

Foto: Darren Staples, Reuters

Častý obrázek posledních týdnů - Claudio Bravo inkasuje... Tentokrát ho překonává Romelu Lukaku z Evertonu (vpravo).

Článek
Fotogalerie

Čísla jsou zdrcující. Chilský brankář inkasoval 14 branek z posledních 22 střel, které na něj směřovaly! Claudio Bravo neprožívá právě ideální debutovou sezónu v Premier League. Pozici má o to horší, že je přímou náhradou za anglickou reprezentační jedničku Joea Harta.

„Nemyslím si, že bych od něj v této sezóně viděl zákrok světové úrovně," kritizuje Brava někdejší opora zadních řad Arsenalu a dnes fotbalový glosátor a komentátor Martin Keown ve svém sloupku pro Daily Mail.

Naštvaným fanouškům Citizens mluví z duše. Chilan podle nich nedosahuje Hartovy úrovně.

„Pokud váš soupeř cítí, že téměř každá střela na branku může skončit v síti, tak je to pro váš tým reálný problém," pozastavuje se Keown nad výkony nebohého Brava.

Za příklad dává Shiltona či Čecha

Bývalý důrazný obránce nezapře svou profesi a poukazuje na starou pravdu, že tituly se vyhrávají v defenzívě. Kdo neinkasuje, nemůžete prohrát. „Všechny týmy, jež vyhrály Premier League, se mohly spolehnout, že je brankáři v důležitých momentech podrží. Od Petera Shiltona, Raye Clemence, Jense Lehmanna až po Petra Čecha," skládá poklonu také českému gólmanovi.

Jinými slovy, Claudio Bravo takovou oporou zdaleka není.

„Není vinen za všechny čtyři góly, které od Evertonu inkasoval. Na druhou stranu to však není brankář, který by váš tým dostal z problémů. Ani v jednom z dosavadních ligových zápasů neukázal výkon hodný hráče utkání," má jasno legenda Arsenalu.

Reklama

Související témata: