Hlavní obsah

Liverpool - Swansea 2:3Senzace na Anfieldu, Reds podlehli poslednímu. Rooney trumfl Charltona

Aktualizováno

Velká senzace hned na úvod 22. kola Premier League. Fotbalisté Swansea překvapivě zvítězili na hřišti třetího Liverpoolu 3:2 a opustili poslední místo v tabulce. Reds tak na Anfieldu pohřbili domácí sérii 17 ligových duelů bez porážky. Kapitán Wayne Rooney pak zachránil Manchesteru United remízu 1:1 na hřišti Stoke a 250. gólem překonal klubový rekord Bobbyho Charltona. Druhý Tottenham ve šlágru na půdě Manchesteru City dotáhl dvoubrankové manko a s pátým týmem tabulky remizoval 2:2.

Foto: Darren Staples, Reuters

Wayne Rooney střílí gól, kterým překonal klubový rekord Bobbyho Charltona.

Článek
Fotogalerie

Měl to být jasný zápas. Reds po dvou venkovních remízách nastoupili na vlastním stadiónu proti trápícímu se celku z Walesu. Swansea v letošním ročníku již dvakrát měnila trenéra, přesto byla poslední.

Svěřenci Jürgena Kloppa však tentokrát vybouchli. Swansea od začátku držela s favoritem krok a hned po přestávce ji dostal do dvoubrankového vedení španělský útočník Llorente, který ke dvěma zásahům potřeboval jen čtyři minuty. Brazilec Firmino poté sice dokázal srovnat, ale tři body zařídil Labutím islandský záložník Sigurdsson.

Velšský celek uspěl na Anfieldu poprvé v historii Premier League. Trenér Paul Clement si navíc připsal premiérové vítězství na lavičce Swansea a jeho tým poskočil na 17. místo. Naopak Liverpool doma v lize prohrál poprvé po 17 zápasech a může přijít o třetí pozici.

Rooney je hrozně moc pyšný

Na hřišti Stoke se přepisovala historie. Domácí vedli 1:0, ale ve čtvrté minutě nastavení se z přímého kopu z úhlu pod břevno trefil Wayne Rooney a stanovil konečný výsledek 1:1. Kapitán Manchesteru United tak 250. soutěžním gólem překonal klubový rekord legendárního Bobbyho Charltona, který platil od roku 1973. Svěřenci Josého Mourinha tak prodloužili sérii bez porážky na 17 soutěžních utkání a jsou dál šestí v tabulce.

"Po takovém výsledku je těžké se nějak zvlášť radovat. Ale znamená to pro mě sakra hodně. Je to velká čest a jsem hrozně moc pyšný. Nic takového jsem nečekal, když jsem do United (v roce 2004) přišel. Doufám, že přijdou další góly," doufá jednatřicetiletý Rooney, který je i historicky nejlepším střelcem anglické reprezentace.

Ve Stoke dal 88. gól na hřištích soupeřů v Premier League, čímž překonal rekord Alana Shearera.

Kohouti zachránili bod

Fotbalisté Manchesteru City proti Tottenhamu od začátku hráli lépe než při minulém výprasku 0:4 od Evertonu, ale v první půli se ještě neprosadili. Po změně stran domácím doslova daroval dva góly brankář Lloris, kterého během šesti minut snadno překonali Sané a De Bruyne. V 58. minutě dal Kohoutům naději gólovou hlavičkou Alli a v 77. minutě zachránil londýnskému mužstvu šťastný bod střídající Son Hung-min. Následná branka náhradníka City Gabriela Jesuse nebyla uznána kvůli ofsajdu.

Tottenham v tabulce ztrácí šest bodů na vedoucí Chelsea, která má k dobru nedělní duel s Hullem.

Anglická fotbalová liga - 22. kolo:
Liverpool - Swansea 2:3 (55. a 69. Roberto Firmino - 48. a 52. Llorente, 74. Sigurdsson),
Bournemouth - Watford 2:2 (48. King, 82. Afobe - 24. Kabasele, 64. Deeney),
Crystal Palace - Everton 0:1 (87. Coleman),
Middlesbrough - West Ham United 1:3 (27. Stuani - 9. a 43. Carroll, 90.+4 Calleri),
Stoke - Manchester United 1:1 (19. vlastní Mata - 90.+4 Rooney),
West Bromwich - Sunderland 2:0 (30. Fletcher, 36. Brunt),
Manchester City - Tottenham 2:2 (49. Sané, 54. De Bruyne - 58. Alli, 77. Son Hung-min).

Reklama

Související témata: