Hlavní obsah

Policie Dominátora zřejmě neobviní

PRAHA

Obvinění bývalého hokejového brankáře Dominika Haška z trestného činu ublížení na zdraví za napadení Martina Šíly v utkání in-line hokeje se podle informací Práva nezdá pravděpodobné, ačkoli pardubická policie případ z 18. května stále ještě šetří.

Foto: PRÁVO

Dominik Hašek

Článek

Sám Šíla, který utrpěl po ataku 38letého hrdiny zlatého olympijského týmu z Nagana zhmožděniny ramena i páteře a má uštípnuté dva přední zuby, trestní oznámení nepodal. Případ je tak řešen jen na základě sdělení lékaře z nemocnice, odkud byl napadený po dvou dnech propuštěn do domácího ošetření a již měl ukončit pracovní neschopnost.

Hašek odmítá mluvit osobně s novináři, ale ve včerejším prohlášení pro média uvedl: "Jsem rád, že se Martin Šíla uzdravil, cítí se dobře a může se naplno věnovat své rodině, práci i zálibám. Chtěl bych vyzdvihnout jeho postoj, protože byl na rozdíl ode mne, bývalého profesionálního sportovce, podobným tlakům okolí a médií vystaven poprvé. Jsem s ním v pravidelném kontaktu a na rozdíl od jiných se dokázal chovat na úrovni."

Disciplinární postih

Haška však čeká zřejmě disciplinární postih. Česká asociace in-line hokeje chce kauzu uzavřít do konce příštího týdne a čeká jen na lékařskou zprávu o Šílově zdravotním stavu. K dispozici už má vedle zápisu o utkání a prohlášení rozhodčího i vyjádření očitých svědků a také stanoviska obou přímých aktérů, kteří si nadále stojí za odlišným názorem na průběh incidentu.

Hašek podle svědků po tvrdém ataku Šíly srazil protihráče krosčekem, sedl si na něj a hokejkou jej několikrát udeřil. Loňský vítěz Stanleyova poháru se však brání, že všemu předcházel úmyslný faul soupeře. "Jsme na nejvyšší míru pohoršeni kampaní. Většina výroků na Haškovu adresu je nepřiměřených a založených na nepodložených faktech," tvrdil ČTK Josef Barek, manažer klubu Bonfire Střída, jehož dres Hašek obléká.

Slavný gólman, při in-line hokeji nastupující v poli, ale přišel o registrační průkaz a může dostat stop od tří do osmnácti měsíců. "Výjimečně lze vynést i doživotní zastavení činnosti, ale nechci předjímat výši trestu. Podobný případ jsme dosud neřešili, ale musíme rozhodnout objektivně, bez ohledu na Haškovo jméno, které vše medializovalo," sdělil Právu šéf České asociace in-line hokeje Ladislav Kopec.

Reklama