Hlavní obsah

Trest pro Wengera! Na lavičku hned tak nesmí. Ani při klíčovém boji o titul

Trenér Arséne Wenger nesmí být v příštích čtyřech zápasech fotbalistů Arsenalu na lavičce kvůli trestu za roztržku s rozhodčím v duelu s Burnley. Zákaz mu dnes udělila disciplinární komise anglické Fotbalové asociace. Přijde tak i o klíčový zápas o titul s Chelsea. Sedmašedesátiletý Francouz navíc musí zaplatit pokutu 25 tisíc liber (asi 793 tisíc korun).

Foto: Dylan Martinez, Reuters

Arséne Wenger (vlevo) při utkání s Burnley

Článek

V dramatickém utkání 22. kola Premier League potřeboval Arsenal zvítězit, ale dohrával v deseti a v nastavení rozhodčí odpískal pokutový kop pro Burnley. Francouzský kouč byl za svou reakci vykázán z lavičky, následně si neodpustil peprný komentář, navíc se snažil zápas sledovat z tunelu pro hráče hned vedle laviček.

Když ho přišel čtvrtý sudí vykázat na tribunu, Wenger ho od sebe hrubě odstrkoval. Arsenal nakonec díky penaltě v osmé nastavené minutě vyhrál 2:1.

Wenger přiznal chybu hned po utkání, za své počínání se omluvil a řekl, že přijme trest. Příští čtyři zápasy tak bude sledovat jen z tribuny. Své svěřence, mezi které patří i český brankář Petr Čech, nebude moci dirigovat v sobotním pohárovém utkání se Southamptonem a v ligových duelech s Watfordem, Chelsea a Hullem.

Reklama

Související témata: