Hlavní obsah

Po faulu na Vardyho jsem mohl dostat červenou, přiznal Mata. A kouč Mourinho hned vypěnil

Leicester/Praha

Konečně zabrali v pravý čas. A na hřišti mistrovského Leicesteru k tomu, takže Rudí ďáblové mají po vítězství 3:0 první čtyřku už na dohled. „Jsme stále ve stejné pozici, jen trochu blíž ostatním,“ glosoval kouč Manchesteru United José Mourinho situaci na výsluní Premier League, která se po 24. kole ještě víc vyrovnala. To proto, že Arsenal prohrál s Chelsea a Liverpool nechal tři body Hullu, takže Rudí ďáblové ztrácejí na čtvrtý Arsenal jen dva body a na městského konkurenta Citizens čtyři.

Foto: Darren Staples, Reuters

Juan Mata oslavuje svůj gól, který vstřelil v ligovém utkání Leicesteru.

Článek

„Nedívám se na soupeře, ale jen na sebe," odmítl Mourinho po hladké výhře nad Liškami spekulovat, kolik zápasů bude jeho mužstvo ještě potřebovat, aby bodové manko smazalo úplně.

„Potřebujeme trochu rovnováhy," narážel na překvapivou remízu se zachraňujícím se Hullem ve středu doma na Old Trafford a nedělní jednoznačné vítězství nad Ranieriho svěřenci.

„Hráli jsme, jak bychom měli normálně hrát. Neměli jsme nejlepší začátek, ale pak už jsme měli hru pod kontrolou," glosoval Mourinho partii, do níž na úvod postavil dopředu vedle Ibrahimovice Rashforda, aby po dvaceti minutách taktiku a rozestavení zase změnil a vrátil se ke hře s jedním útočníkem.

„Snažil jsem se dát Zlatanovi proti Morganovi a Huthovi víc volnosti, proto spojení s Rashfordem. Jenže jsme potřebovali získat větší prostor, proto změna, po níž přišel první gól. Pak už to bylo pro nás jednoduché," připomínal zlom těsně před přestávkou.

„Mchi dal neuvěřitelný gól. Bylo důležité, že se podařilo skórovat jemu a po změně stran i mně. Většinu branek obstarává Zlatan, takže je potřeba, aby góly dávali i ostatní," přiznával Juan Mata v rozhovoru pro Sky Sports, jak důležitá byla vedoucí trefa Arménce Mchitarjana.

Přitom nepopřel, že on sán měl vlastně velké štěstí, že zápas vůbec dohrál. „Opravdu to bylo trochu o štěstí, že jsem se vyhnul červené kartě. V žádném případě jsem ale nechtěl Vardymu ublížit. Snažil jsem se dosáhnout na míč, ale byl jsem tam pozdě," kvitoval, že rozhodčí Taylor ocenil za bezgólového stavu ve 28. minutě jeho zákrok na domácího útočníka jen žlutou kartou.

Pochopitelně že se Matovo přiznání doneslo k Mourinhovi, který se na rozhodčí v jednom kuse stěžuje.

„Během sezóny je všechno namířeno proti nám, takže jestliže se tady dnes zradilo jedno pochybné rozhodnutí, byla to pouze jedna situace, kdy jsme jím nebyli potrestáni my," nebyl by to Mourinho, aby neměl navrch on.

„A pokud bych srovnával Juanův zákrok na Vardyho s tím, co v zápase s Manchesterem City provedl Claudio Bravo Rooneymu nebo co udělal v posledním utkání s Hullem Niasse, pak je to něco naprosto nesrovnatelného," vypěnil vzápětí.

Reklama

Související témata: