Hlavní obsah

Sudí neodolal královským odměnám. Místo v Premier League bude pískat v Saúdské Arábii

Londýn

Za penězi už neodcházejí jenom fotbaisté, vábení lukrativního výdělku už neodolají ani muži s píšťalkou. Jeden z nejrespektovanějších fotbalových rozhodčích Mark Clattenburg proto již nebude pískat anglickou Premier League, neboť přijal nabídku ze Saúdské Arábie. Informuje o tom vedení anglických profesionálních rozhodčích.

Foto: Paul Childs, Reuters

Rozhodčí Mark Clattenburg už nebude pískat zápasy Premier League, nově odchází řídit zápasy do Saúdské Arábie.

Článek

Jednačtyřicetiletý Clattenburg v loňském roce pískal finále Ligy mistrů i evropského šampionátu. Dostalo se mu tak nejvyšších uznání, jakých mohl dosáhnout. V prosinci připustil, že by zvažoval případnou nabídku na působení v čínské superlize.

"Aktuálně nemám na stole žádnou nabídku, ale pokud přijde, budu ji zvažovat. Momentálně jsem pod smlouvou v Premier League, kde pískám dvanáct nádherných let. Musím ale myslet na svou budoucnost," řekl tehdy.

Nakonec ho zlákalo vedení fotbalu v Saúdské Arábii. Zda jde o roli rozhodčího či funkcionáře, zatím není známo. Podle médií by měl nahradit krajana Howarda Webba, který v Saúdské Arábii dělá šéfa sudích. Očekává se, že posledním zápasem Premier League byl pro Clattenburga víkendový duel Arsenalu s Hullem (2:0).

Clattenburg pískal v anglickém fotbale od 25 let. Do Premier League byl nasazován od roku 2004.

Reklama