Hlavní obsah

Smolař Kozák. Musel znovu na operaci. Za Aston Villu už si v této sezóně nezahraje

Zdravotní potíže fotbalisty Libora Kozáka neberou konce. Sedmadvacetiletý útočník anglické druholigové Aston Villy musel podstoupit další operaci poraněného kotníku a podle trenéra Steva Bruce si už do konce sezóny nezahraje.

Foto: avfc.co.uk

Útočník Aston Villy Libor Kozák.

Článek

"Libor tady prožívá špatné časy. Je to pro něj škoda, je doslova zamořený zraněními. Bohužel je mimo hru do konce sezóny," posteskl si na klubovém webu Bruce.

Kariéru hráče s osmi starty za reprezentační A-tým už delší dobu brzdí zranění. V lednu 2014, půl roku po přestupu do Aston Villy, si Kozák na tréninku přivodil komplikovanou zlomeninu nohy a pak navzdory dobrým výkonům a gólům v přípravě a za juniorku musel dlouho bojovat o návrat do A-mužstva.

Když se mu to loni v lednu podařilo, hned o měsíc později utrpěl drobnou zlomeninu kotníku. Na konci dubna následně musel na další operaci a minulá sezona pro něj skončila.

V tomto ročníku odehrál Kozák za první tým Aston Villy po sestupu jen dvě utkání, k dalším čtyřem zápasům nastoupil za juniorku, za kterou dal pět branek. Kvůli problémům s kotníkem si ale nyní musí dát od fotbalu další pauzu.

Reklama

Související témata: