Hlavní obsah

Svátek se mění v peklo. Za lístek na fotbal chtějí i osmnáct tisíc korun

Londýn

Svátek, který se mění v peklo. Fotbalisté Suttonu, kteří nehrají na Ostrovech ligovou soutěž, se chystají vyzvat v FA Cupu slavný Arsenal. Jejich fanoušci jsou v rozpacích. Na lístky stáli frontu v zimě dlouhé hodiny, na mnohé se nedostalo, a teď se s lístky kšeftuje na internetu. Překupníci za ně chtějí i přes osmnáct tisíc korun. Fandové, na které se u pokladen nedostalo, zuří, že je o svátek připraví spekulanti. Vše řeší i policie.

Foto: Sport.cz

Pokud by se Suttonu zranil první gólman, musel by mezi tyče nejspíš pětačtyřicetiletý Wayne Shaw.

Článek

Vidět Sutton United v souboji se slavným Arsenalem, za to by fanoušci neligového celku platili zlatem. A ti, na které se nedostalo při oficiálním prodeji na stadiónu Gander Green Lane, taky nejspíš budou muset. Takový zápas možná odehraje neligový tým jednou jedinkrát. I proto se cena lístku vyšplhala na internetu až na šest set liber, tedy více než osmnáct tisíc korun.

Vstupenky u kasy stály od 30 do 35 liber (okolo tisíce korun), držitelé permanentek pak od 15 do 25 liber. Po lístcích se jen zaprášilo, jenže řadu z nich nejspíš nakoupili překupníci a vše řeší policie. Předseda Suttonu se jen omluvil fanouškům, na které se nedostalo. Smutek těch, co o svátek přijdou, jen umocnil pohled na internet, kde se s lístky začalo obchodovat a ceny jsou doslova vyděračské. Většinou přesahuji sedm tisíc korun, ale našel se i člověk, který chtěl za lístek přes osmnáct tisíc korun.

Klub teď varoval, že prodejci mohou být v hledáčku policie, protože jsou vstupenky speciálně označené. „Jsme si vědomi, že některé lístky na náš zápas proti Arsenalu jsou nabízeny k prodeji na internetu. Klub nic podobného nepovolil, takže jakýkoliv on-prodej vstupenek na fotbalové zápasy je nezákonný. Jsme v úzkém kontaktu s policií a předáváme jí veškeré informace, které máme," uvedl v prohlášení Sutton United.

Pokud se prý povede identifikovat člověka, který lístky prodává, zvažuje klub, že proti němu uplatní sankce. „Pokud někdo nutně potřebuje prodat lístek, může kontaktovat vedení klubu a lístek vrátit. Pak bude vše v pořádku," uvádí dále vedení klubu.

Reklama

Související témata: