Hlavní obsah

Fanoušek Kladivářů si to šel se střelcem gólu Hazardem vyřídit na hřiště

Memento měli už z podzimu, kdy se na tribunách londýnského Olympijského stadiónu strhla hromadná bitka mezi fanoušky West Hamu a Chelsea. A to šlo „jen“ o osmifinále Ligového poháru, které Kladiváři vyhráli. Proto před pondělním epilogem 27. kola Premier League panovala přísná bezpečnostní opatření, neboť panovaly obavy, že se říjnové řádění bude opakovat a vzduchem budou zase létat vytrhané sedačky a dojde k rvačkám, při nichž bude muset zasahovat policie.

Foto: Tony O'brien, Reuters

Holohlavý fanoušek Kladivářů si to šel se střelcem gólu Hazardem vyřídit na hřiště.

Článek

Nic podobného se naštěstí neopakovalo, protože snaha fanoušků West Hamu prodrat se ke kotli příznivců Blues byla eliminována hned v zárodku. I proto, že na stadiónu je teď mezi táborem hostů a ostatními diváky desetimetrová sterilní zóna bránící bezprostřednímu kontaktu.

K jednomu excesu však přesto v pondělí došlo. Když totiž ve 25. minutě vstřelil Hazard vedoucí branku hostů, přeskočil jeden z domácích příznivců reklamní panely, vběhl na trávník a chystal se Hazardovi trefu vytmavit.

Pořadatelé ovšem zareagovali okamžitě, i když dva měli co dělat, aby holohlavého fanouška domácího týmu zpacifikovali. Chybělo pár kroků a už by se na Hazarda sápal.

„Olympijský stadion je z hlediska bezpečnosti tím nejhorším stadiónem," připomnělo policejní hlášení, které na problémy upozorňuje opakovaně.

West Ham přitom dělá, co může. Pořadatelé dohlížející dole u hřiště na pořádek dostali miniaturní kamery, jimiž monitorují dění v ochozech a identifikují výtržníky, nad zadrženými provinilci jsou okamžitě vynášeny tresty. Už 97 jich má v této sezóně zakázán přístup na Olympijský stadión, pondělní výtržník se k nim docela určitě přiřadí.

Fanoušci West Hamu patři k nejagresivnějším v Premier League a na Olympijském stadiónu, kam se po 112 letech museli přestěhovat ze svého chrámu v Upton Parku, to potvrzují. K výtržnostem evokujícím neblahá sedmdesátá léta došlo nejen v pohárovém střetnutí s Chelsea, ale i v ligových zápasech s Warfordem, Bournemouthem či Middlesbrough.

Reklama

Související témata: