Hlavní obsah

Everton - West Bromwich 3:0Everton porazil West Bromwich, Hull vyhrál záchranářský duel

Liverpool

Fotbalisté Evertonu porazili v 28. kole anglické ligy West Bromwich 3:0. V záchranářském souboji zdolal Hull 2:1 Swansea, obě branky domácích dal Oumar Niasse, který v týmu hostuje z Evertonu. Bournemouth neproměnil dvě penalty, nakonec ho to ale mrzet nemuselo, protože West Ham po hattricku Joshuy Kinga porazil 3:2 a ukončil sérii osmi zápasů bez tříbodového zisku.

Foto: Phil Noble, Reuters

Ashley Williams (vpravo) z Evertonu v souboji s Halem Robsonem Kanu z WBA.

Článek

Evertonu se vydařil závěr poločasu, v němž se prosadili Mirallas z dorážky a Schneiderlin, jenž zaznamenal první trefu od lednového příchodu z Manchesteru United. V druhém poločase pojistil tříbodový zisk liverpoolského celku Lukaku, který se v této sezóně podílel na 24 gólech: 20 dal a na čtyři přihrál. Pouze Kane z Tottenhamu je produktivnější.

Everton vyhrál pátý domácí duel v řadě a trenér West Bromwiche Tony Pulis tak příliš neoslavil jubilejní 300. utkání na pozici kouče v Premier League.

Bournemouth dostal v deváté minutě k dispozici první penaltu, King ji však neproměnil a na druhé straně za 48 vteřin otevřel skóre Antonio. King ale svoji chybu napravil, když v rozmezí 31. a 90. minuty vstřelil tři branky, za West Ham už se prosadil pouze Ayew.

King vstřelil v posledních pěti zápasech sedm gólů. Bournemouth díky jeho střelecké potenci nemusela mrzet ani druhá neproměněná penalta Afobeho. Svěřenci trenéra Eddieho Howea dali v Premier League dosud dva hattricky, oba do sítě West Hamu.

Niasse se stal hrdinou Hullu proti Swansea, za kterou po jeho dvou gólech pouze zkorigoval stav Mawson. Hull se po výhře posunul na 18. místo a ztrácí jeden bod na Crystal Palace, který však má zápas k dobru. Šestnáctá Swansea má před Hullem tříbodový náskok.

Anglická fotbalová liga - 28. kolo:
Bournemouth - West Ham United 3:2 (31., 48. a 90. King - 10. Antonio, 83. Ayew)
Everton - West Bromwich 3:0 (39. Mirallas, 45.+1 Schneiderlin, 82. Lukaku)
Hull - Swansea 2:1 (69. a 78. Niasse - 90.+1 Mawson).
Zápasy Arsenal - Leicester, Chelsea - Watford, Crystal Palace - Tottenham, Middlesbrough - Sunderland a Southampton - Manchester United byly odloženy kvůli čtvrtfinále Anglického poháru.

Reklama

Související témata: