Hlavní obsah

West Bromwich - Arsenal 3:1Zraněný Čech nedochytal a Kanonýři padli. Chelsea mašíruje za titulem

Londýn/Praha
Aktualizováno

Fotbalisté Arsenalu pokračovali po vyřazení z Ligy mistrů v nepřesvědčivých výkonech i v domácí soutěži. V 28. kole Premier League prohráli na hřišti West Bromwiche 1:3 a mohou přijít o páté místo. Brankář Petr Čech v dresu Arsenalu zápas nedochytal, ze hry ho v průběhu prvního poločasu vyřadilo zranění nohy. Dvěma góly po rohových kopech se blýskl domácí stoper Craig Dawson. Vedoucí Chelsea udolala gólem v závěru Stoke na jeho hřišti 2:1 a v čele tabulky má už třináctibodový náskok.

Foto: Darren Staples, Reuters

Petr Čech má problém, musel si přivolat během uktání lékaře, nakonec zápas proti West Bromwichi nedochytal.

Článek
Fotogalerie

Do zápasu vstoupil lépe West Bromwich. Ve 12. minutě si Dawson naskočil na rohový kop Nacera Chadliho a hlavou poslal domácí do vedení. Odpověď Arsenalu přišla o necelé tři minuty později. Granit Xhaka našel na hranici ofsajdu nepokrytého Alexise Sáncheze a nejlepší střelec soutěže pohodlně uklidil míč do horní poloviny brány. Pro Sáncheze to byl 18. gól v tomto ročníku Premier League, k tomu má na kontě devět asistencí.

Na konci prvního poločasu přišel nešťastný okamžik pro brankáře Čecha, jenž si při rozehrávce přivodil zranění nohy. Čech ve hře ještě chvíli pokračoval, po zneškodnění dělovky Stevena Fletchera si ale vyžádal ošetření, po němž ho v bráně vystřídal David Ospina.

V 55. minutě odrazil kolumbijský brankář dloubáček za obranu jen k nohám Robsona-Kanua a velšský útočník po pouhých 75 vteřinách na hřišti skóroval. Největší šanci na vyrovnání měl v 66. minutě Danny Welbeck, ale jeho hlavička mířila do břevna.

Od nástupu trenéra Tonyho Pulise v lednu 2015 vstřelili hráči West Bromwiche téměř polovinu gólů po standardních situacích. To ukázala i 75. minuta, když se podruhé v zápase prosadil po rohovém kopu Dawson. Arsenal prohrál na hřištích soupeřů třetí ligové utkání za sebou, West Bromwich naopak bodově zabral po dvou porážkách.

Dlouho to vypadalo, že zaváhá také Chelsea na půdě Stoke. Vedoucí celek Premier League se sice dostal zásluhou Willianova přímého kopu do vedení, před přestávkou ale srovnal z penalty Jonathan Walters. Chelsea nedokázala v šestém ligovém zápase za sebou udržet čisté konto, přesto se nakonec radovala ze tří bodů, které zařídil v 87. minutě dorážkou po rohovém kopu Gary Cahill.

Obhájci titulu z Leicesteru pokračovali po odvolání trenéra Claudia Ranieriho ve vítězném tažení. Po výhře 3:2 na hřišti West Hamu mají sérii čtyř vítězných soutěžních utkání a posunuli se na 15. příčku.

Anglická fotbalová liga - 29. kolo:
West Bromwich - Arsenal 3:1 (12. a 75. Dawson, 55. Robson-Kanu - 15. Sánchez),
Crystal Palace - Watford 1:0 (68. vlastní Deeney),
Everton - Hull 4:0 (90.+1 a 90.+4 Lukaku, 9. Calvert-Lewin, 78. Valencia),
Stoke - Chelsea 1:2 (38. Walters z pen. - 13. Willian, 87. Cahill),
Sunderland - Burnley 0:0,
West Ham - Leicester 2:3 (20. Lanzini, 63. Ayew - 5. Mahriz, 7. Huth, 38. Vardy),
Bournemouth - Swansea 2:0 (31. vlastní Mawson, 72. Afobe).

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články