Hlavní obsah

Podědil geny po otci? Malý klučina předvedl parádní sólo přes čtyři soupeře

To budete zírat, co umí pětiletý klučina. Ukázal sólo, za které by se nemusel stydět ani slavný Leo Messi. Fotbalové geny v sobě nezapře. Jeho táta před šesti lety popravil v Evropské lize na Anfieldu gólem pražskou Spartu, ve 285 zápasech pak za Liverpool nastřílel 71 gólů. Seznamte se, takhle válí Nizozemec Aidan Kuijt.

Slalom malého synka Dirka Kuijta

 
Článek

Dirk Kuijt je jednou z legend Reds, na zádech nosil osmnáctku, vzpomínáte? Jeho předností byly pohotové zakončení a rychlé úniky po křídle. Fanoušci tohohle poctivého jezdce zbožňovali. A teď jim jistě zaplesalo srdce, když se hrdý táta Kuijt pochlubil na sociální síti tím, co už umí s balónem jeho pětiletý syn.

Bylo to pokoukání pro fajnšmekry. Levá, pravá, všechno jedno. Soupeře obcházel, jak se mu zachtělo, nezastavili jej přitom hned čtyři z nich. A co víc, akci tenhle klučina s dvojkou na zádech zakončil gólem. Ještě aby slavný táta, který je momentálně hráčem Feyenoordu, nebyl pyšný.

Jen trefa nepadla v dresu Liverpoolu, Kuijt junior zatím pálí za mládežníky týmu Quick Boys Katwijk. Pokud mu ale nadšení pro fotbal vydrží, třeba se za pár let bude prohánět s mičudou v Premier League, jako jeho táta.

„Je mu pět let a miluje tuhle hru, stejně jako já," okomentoval to Kuijt senior na Instagramu. Bývalá hvězda Liverpoolu má celkem tři syny, Aidan je nejmladším z nich.

Reklama

Související témata: