Hlavní obsah

Sešívaná Sparta? To nehrozí. Arsenal prý ale bude vypadat jako Chelsea a fandové zuří

Londýn

Dovedete si představit, jak by fanoušci Sparty zareagovali, kdyby se vedení Letenských rozhodlo, že bude tým hrát v červenobílých dresech, jako má rival z Edenu? Nic podobného nehrozí, ale už jen ta představa... Anglická Premier League ovšem podobné překvapení chystá. Arsenal má pro novou sezónu připravenou pro venkovní zápasy sadu modrých dresů, která nápadně připomíná trika, v kterých hraje konkurenční Chelsea.

Foto: John Sibley, Reuters

Theo Walcott, jedna z opor Arsenalu

Článek

To snad ne! Fanoušci Arsenalu jsou v šoku. Na internet unikly snímky nových dresů pro sezónu 2017/18 a příznivce z Emirates polil studený pot. Jedna sada je totiž modrá a vypadá, jako by dresy přišly ze šatny konkurenční Chelsea. „Nemůžeme Chelsea porazit? Lepší je vypadat jako Chelsea," komentují novinku ironicky fandové. Klub se zmítá v krizi a tohle je nejspíš to poslední, co potřeboval.

Arsenal chřadne. Z Ligy mistrů ho doslova vypráskal s ostudou Bayern Mnichov, když doma i venku vyhrál 5:1. Kanonýři klopýtají i v Premier League. Přitom to měla být sezóna, kdy měl přijítl útok na titul. Realita je ovšem taková, že tým Arséna Wengera bude rád, když skončí čtvrtý a dostane se na příčky, z nichž proklouzne do Champions League. Šance na mistrovský titul jsou mizivé.

Místo pohody cloumají děním na Emirates Stadium emoce. Fandové válčí s klubem, volají po konci trenéra, který slibuje úspěchy a ty ne a ne přijít. Francouzský kouč se navíc netají plánem prodloužit smlouvu.

Teď přišla další rána s dresy pro příští sezónu. A jestli býky dráždí červená barva, tak fandové Arsenalu budou nejspíš alergičtí na modrou. Aspoň, že pro domácí zápasy zůstali Kanonýři u červenobílé klasiky.

Reklama

Související témata: