Hlavní obsah

Konkurence pro Čecha! Kterou hvězdu si Arsenal vyhlédl na místo jedničky

Tak tohle je hodně silný kalibr. Arsenal si vyhlédl posilu na místo brankáře a Petra Čecha nečeká zrovna snadný soupeř v boji o místo jedničky. Pokud dojde k dohodě, bude se stěhovat na Emirates hodně slavné jméno z týmu úřadujících anglických mistrů.

Foto: Carl Recine, Reuters

Brankář Leicesteru City Kasper Schmeichel jásá po gólu spoluhráče Wes Morgana proti Seville.

Článek

V hledáčku Kanonýrů je současná jednička Leicesteru Kasper Schmeichel, který by v případě dohody konkuroval Petru Čechovi. Třicetiletý Schmeichel, jehož otec zářil v barvách Manchesteru United, je oporou úřadujících anglických mistrů. I když se Liškám nedaří, mezi tyčemi mají velkou jistotu. A nejspíš právě výborné výkony gólmana v krizových chvílích zaujaly Arsenal.

Média píší o tom, že i když by Čech uhájil místo jedničky, tak by byl Dán směrem do budoucna jeho výbornou náhradou. Schmeichel postoupil s Leicesterem do čtvrtfinále Ligy mistrů, chycenou penaltami se na úspěchu podílel zásadním způsobem. Jenže pokud Lišky celou soutěž nevyhrají, tak na Evropu budou muset v další sezóně zapomenout. A i když Arsenal také nehraje optimálně, v evropských pohárech by chybět neměl.

A Arséne Wenger se netají myšlenkou posílit právě na místě gólmana. Vždyť z posledních šesti duelů hned čtyři prohrál a inkasoval šestnáct branek. Vítězství tým slavil jen v utkáních FA Cupu nad soupeři z nejnižších soutěží – celky Sutton United a Lincoln City v FA Cupu.

Některé góly padaly na vrub české jedničky, nevedlo se ani náhradníkovi Davidu Ospinovi. Ten se navíc netají plánem odejít v létě z londýnského klubu, protože mu pozice dvojky nestačí. A třicetiletý Schmeichel vypadá jako ideální náhrada. Za Leicester odchytal 250 zápasů, získal ocenění Fotbalista roku v Dánsku a teď to vypadá, že by mohl v létě odstartovat novou éru své kariéry.

Reklama

Související témata: