Hlavní obsah

Chceš facku? Reportérce BBC vyhrožoval bývalý trenér anglické reprezentace

Dost přestřelil. Skotský trenér Sunderlandu David Moyes vyhrožoval reportérce BBC Vicki Sparksové fackou. Třiapadesátiletý kouč neunesl nepříjemný dotaz po utkání s Burnley (0:0), který se týkal jeho pozice na lavičce „Černých koček“. Následně se však novinářce omluvil.

Foto: Matthew Childs, Reuters

Trenér Sunderlandu David Moyes.

Článek

Sparksová se někdejšího kouče anglické reprezentace či Manchesteru United Moyese po utkání zeptala, zda byl pod větším tlakem kvůli přítomnosti majitele klubu Ellise Shorta přímo na stadiónu. Trenér odvětil, že vůbec, a následně rozhovor ukončil. Pak se ale na reportérku otočil a nepříjemnou otázku jí vytkl.

"Na konci jste byla příliš dotěrná, takže si dávejte pozor. Můžete dostat facku, i když jste žena. Příště by mohla přiletět," prohlásil Moyes ve chvíli, kdy byla kamera stále zapnutá a nahrávala zvuk.

Reportérka si nehodlala na trenérovo chování stěžovat, naopak se incidentu smála. Moyes navíc krátce nato Sparksové sám zatelefonoval a za výbuch se omluvil s tím, že svá slova vyřkl s horkou hlavou a hluboce jich lituje. "Pan Moyes se omluvil naší reportérce a ta omluvu přijala," potvrdil mluvčí BBC.

Incident však vyvolal v Británii silnou reakci a po Moyesově potrestání volá i stínová ministryně sportu Rosena Allin-Khanová. "David Moyes nemůže používat takové sexistické hrozby. Asociace se proti tomu musí okamžitě vymezit," napsala na twitter.

Reklama

Související témata: