Hlavní obsah

Šílené, ale ve fotbale je možné všechno, burcuje Pochettino Kohouty

Londýn/Praha

Narostl. Zase je z něho argentinský bojovník. Aby ne, když se jeho Kohoutům znovu nabízí šance zdramatizovat bitvu o titul v Premier League. „Je to šílené, ale ve fotbale se může stát opravdu všechno,“ ožil kouč Tottenhamu Mauricio Pochettino poté, co vedoucí Chelsea o víkendu překvapivě prohrála doma s Crystal Palace a její náskok na Spurs se smrskl na sedm bodů. „Teď můžeme opět věřit. A víra je ve fotbale tím nejdůležitějším,“ připomínal argentinský trenér před středeční cestou k ligovému utkání se Swansea.

Foto: Andrew Couldridge, Reuters

Kouč Tottenhamu Mauricio Pochettino.

Článek

Tottenham dostal až dosud suverénní Chelsea pod tlak, o tom není sporu. Lídr Premier League si nečekanou domácí porážkou zkomplikoval život, zatímco Spurs se chytli naděje.

„Pokud ve středu vyhrajeme nad Swansea, bude Chelsea pod ještě větším tlakem. A nikdo dopředu neodhadne, jak se s ním vyrovná," meditoval Pochettino.

„Pod tlakem je spousta týmů, nejen my. Liga neskončila sobotním zápasem a naší porážkou, protože do konce zbývá ještě devět kol. Není proto nic nenormálního na velkém tlaku, který cítíme. V každém velkém klubu tomu tak je," oponoval trenér Chelsea Antonio Conte, na jehož svěřence čeká těžká partie s Manchesterem City toužícím posunout se v tabulce ze čtvrté příčky výš.

Právě na pomoc Citizens Pochettino a jeho Tottenham hodně spoléhají. „Musíme myslet pozitivně a v každém utkání ze sebe dostat to nejlepší. Pokusit se prostě o to, co se ještě před týdnem zdálo nemožné. Víra je ve fotbale tou nejdůležitější věcí a my se jí musíme držet až do konce ligy. Pak se může i nás sen naplnit," připomínal kouč Tottenhamu svým svěřencům, že zisk titulu není utopií.

„V Anglii neexistuje jednoduchý zápas. A není rozdílu, zda nastupujete právě proti Manchesteru City nebo někomu jinému. Proto nemohu odpovědět na to, zda jsou právě Citizens tím ideálním soupeřem, kterého jsme mohli po porážce s Crystal Palace potkat," nepřipouštěl trenér Chelsea Conte, že by mu dělal starosti sled zápasů, s nímž se jeho tým musí vyrovnat.

„Samozřejmě že vnímáme velký tlak, ale pořád jsme v tabulce úplně nahoře, i když si na titul dělala ambice řada jiných týmů. Pokud si vedoucí pozici udržíme, bude to znamenat, že jsme si ji zasloužili. Jestliže ale bude v závěrečných devíti kolech někdo lepší než my a předstihne nás, zaslouží si titul on," diplomaticky odpovídal italský kouč ve službách Chelsea na otázky, nakolik jeho a hráče znervóznilo, že se jejich náskok na druhý Tottenham ztenčil na sedm bodů.

Reklama