Hlavní obsah

Zdá se, že by mě trenér mohl mít rád, usmívá se Vydra

Už jen sedm bodů ztrácejí na příčky zaručují postup do baráže o postup do Premier League. Fotbalisté Derby County se vracejí ve druhé nejvyšší anglické lize do hry a příslibem je také forma českého útočníka Matěje Vydry. V úterním vítězném duelu s Fulhamem (4:2) odehrál jen první poločas, v předchozích dvou zápasech ovšem skóroval.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Útočník Matěj Vydra na srazu české fotbalové reprezentace.

Článek

Změna útočníkovy nálady je zřejmá. V obou úvodních zápasech pod novým koučem Garym Rowettem se trefil. Nejprve v derby proti Nottinghamu (2:2), pak zařídil domácí vítězství nad QPR (1:0).

„Změna na lavičce mi nevadí. Zdá se, že by mě trenér mohl mít rád," usmívá se čtyřiadvacetiletý Matěj Vydra v rozhovoru pro web svého agenta Ondreje Chovance.

V Anglii už zažil spoustu rošád. Většinou pro něj nebyly ideální, protože trenéři, kteří si jej přivedli do klubu a chtěli na něj sázet, museli odejít. Nyní má větší naději. Zatímco předchůdce Steve McClaren jej stavěl na pozici hrotového útočníka, která mu tolik nesedí, nový kouč Gary Rowett ho zařadil pod hrot. Tam se český reprezentant cítí nejlépe.

Fanoušci mu dokonce zazpívali

„Trenér ví, jaká je moje pozice. Na desítce pod hrotem. Křídlo můžu hrát taky, ale když mě někdo dá na hrot, sám tam být nemůžu. Je lepší, pokud mám před sebou silového útočníka, který bude vyhrávat souboje a hlavy," pochvaluje si Vydra a vítá také volnost, kterou od Rowetta ofenzívní hráči dostávají směrem dopředu.

Atmosféra v kabině se zlepšila. Do větší pohody se dostal i Matěj a obliba českého útočníka roste i mezi fanoušky. „Na Twitteru se začínají objevovat pozitivní zprávy. Po výhře nad QPR fanoušci zpívali i nějakou písničku. Zažil jsem v sezóně pád, trvalo mi pět měsíců, než jsem se zase trefil. Bylo to náročné na psychiku. Doufejme, že se všechno mění k lepšímu," přeje si Vydra.

Reklama

Související témata: